Jacob Andersson.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jacob Andersson återvänder till Björklöven

ANNONS

Jacob Andersson återvänder till Björklöven. 
Efter tre år i SHL och Finland skriver han nu på ett tvåårskontrakt med moderklubben. 
– Det ska bli fantastiskt kul att komma hem, säger 27-åringen. 

IF Björklöven förstärker sin backsida inför nästa säsong med ett bekant ansikte. 

27-årige backen Jacob Andersson är nämligen klar för en återkomst hem till Umeå då han skriver på ett tvåårskontrakt med moderklubben.  

– Det ska bli fantastiskt kul att komma hem och spela i Winpos Arena igen och vara med på resan upp till SHL, säger Andersson till klubbens Instagramkonto

Jacob Andersson spelade i HockeyAllsvenskan med Björklöven under tre år mellan 2016 och 2019 där han var en toppback i ligan under de två sista åren. Säsongen 2018/19 gjorde han 27 poäng på 49 matcher vilket gav en delad femteplats i backarnas poängliga. 

Efter det värvades han till Skellefteå AIK i SHL där han gjorde elva poäng på 85 matcher innan han flyttade till finska Ässät. För två veckor sedan bröt han dock kontraktet med Ässät trots att han hade ett år kvar på avtalet för att kunna flytta hem till Löven igen. 

– Jacob kommer bli en värdefull spelare för oss i jakten på en SHL-plats. Vi vet vad vi får in och han känner till både spelsystem och organisation sedan tidigare, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.


TV: Siktar mot Europa – efter avskedet från Timrå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL