Studio Oddset Hockey

TV: Fredrik Andersson om det tuffa avskedet från Timrå

ANNONS

Med en match kvar av grundserien fick Fredrik Andersson beskedet att han fått sparken av Timrå. I Studio Oddset Hockey berättar tränaren om de starka känslorna som uppstod när det stod klart att han inte skulle få coacha laget i kvalet mot Djurgården.
– Det kom som en blixt från klar himmel, berättar Andersson om beslutet – som togs av hans nära vän, sportchefen Kent Norberg.

Det är givetvis stort fokus på torsdagens sjunde och avgörande SM-final mellan Luleå och Färjestad när Studio Oddset Hockey samlar sina trupper. Fredrik Warg och Mikael Tellqvist får sällskap av tidigare landslagsmålvakten och tränaren Fredrik Andersson i studion och där berättar han bland annat om det upprivande uppbrottet från Timrå IK.

Andersson fick sparken som tränare för klubben kort innan laget skulle gå in i kvalspelet mot Djurgården härom månaden. Beskedet att han inte skulle få coacha fick han av sportchefen och nära vännen Kent Norberg 

– Man hade velat stå där på barrikaderna när det blåste som mest och visat att man har varit en del av de som klarade av det här och vunnit de fyra sista matcherna som de gjorde nu, säger Andersson och tillägger att avskedet var emotionellt med tanke på hans och Norbergs starka relation.
– “Nubben” och jag har spelat tillsammans, han har bott i Ö-vik tidigare och vi har umgåtts privat till viss del. Oerhört jobbigt, men man måste också vara professionell i att hantera att det är ett jobb vi håller på med.

Fredrik Andersson berättar också vad framtidsplanerna är – och vilka erbjudanden han har att ta ställning till inför säsongen 2022/23. Det lutar åt Europa…

Dessutom

  • Experterna listar vad som talar för och emot Luleå respektive Färjestad i den avgörande finalen.
  • En tillbakablick på SHL-säsongen – vad har varit bäst och vad har varit sämst?
  • Hockey-VM står inför dörren – experterna pratar om Tre Kronors förutsättningar.

Se hela avsnittet i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM