NHL

Jacob Markström har bara släppt in ett mål på två matcher - serien ändå oavgjord

ANNONS

Man kan lugnt påstå att det är målvakterna som glänser i serien mellan Calgary och Dallas. På två matcher har målvakterna bara släppt in ett mål vardera - och serien är därför oavgjord.
– Våra toppkillar måste vara runt målvakten mer, sade Calgarycoachen Darryl Sutter efter nattens 2-0-förlust.

I den första slutspelsmatchen gjorde Elias Lindholm mål för Calgary. Det räckte till seger eftersom Jacob Markström storspelade i kassen och höll nollan. I natt stod Markström för en ny, imponerande insats - men släppte in ett mål.

Och det räckte för att Dallas kunde kvittera matchserien.

Det var knappt åtta minuter in i den första perioden som veteranen Joe Pavelski styrde in Jason Robertsons skottpassning och gav Dallas ledningen i matchen. Det målet stod sig som matchens enda innan Michael Raffl gjorde 2-0 i tom kasse med en dryg minut kvar att spela.

“En jinx”

Två matcher in i serien har de båda målvakterna Jacob Markström och Dallas Jake Oettinger alltså bara släppt in ett enda mål var, och stoppat 37 respektive 54 skott. Oettinger har nu hållit tätt i 114 minuter i rad.

På frågan om när Oettinger vågade börja tänka på att han skulle hålla nollan svarade han:

– Aldrig. Det är definitivt en jinx.

Den 23-årige målvakten, som en gång i tiden gick i förstarundan, blev den yngste målvakten i Dallas historia att vinna en slutspelsmatch. Marty Turco hade det tidigare rekordet, då han vann som 27-åring.

“Måste ta oss in framför”

Efter matchen var Calgarycoachen Darryl Sutter generös i sina ord om Dallas försvarsspel.

– De boxar ut bra. De är ett topplag defensivt när det gäller just det. De är strukturerade och ger inte bort speciellt många målchanser. Vi måste ta oss in på insidan om vi ska göra mål, sade han på presskonferensen.

– Vi måste ta oss in framför målvakten. Våra toppkillar måste vara runt målvakten mer.

Matchserien är nu alltså kvitterad till 1-1, när lagen reser till Texas för två matcher i Dallas.

Den här artikeln handlar om: