Foto: Bildbyrån
Nyhet

SVT sänder jubileumsgala: ”Ser fram emot att få uppmärksamma”

ANNONS

SVT och det svenska ishockeyförbundet anordnar tillsammans en gala för att fira Sif:s 100 års-jubileum. Det är till hösten som galan kommer ta plats i Stockholm och Avicii Arena.
– Det känns otroligt roligt att i Tidernas Hockeygala få visa ishockeyns främsta stunder för vår stora tv-publik, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Det svenska ishockeyförbundet fyller 100 år. Det ska firas med en gala i Stockholm som man anordnar tillsammans med SVT.

– Att fira Svenska Ishockeyförbundets 100 år tillsammans med SVT genom Tidernas Hockeygala känns fantastiskt roligt. Det är så många människor som gjort svensk ishockey till vad den är idag och det ser vi fram emot att få uppmärksamma, säger förbundets generalsekreterare Johan Stark i ett pressmeddelande.

Tidernas Hockeygala kommer att ta plats den 17 november 2022 i Avicii Arena.

Under galan kommer flera priser att delas ut till personer som har varit i och runt den svenska ishockeyn genom åren. Bland annat till “Tidernas spelare”. 

– SVT har sänt från de flesta av svensk ishockeys största ögonblick. Vi har bevakat OS- VM- och SM-guld, sänt matcher med Tre Kronor och Damkronorna när allt stått på spel, utvecklat junior-VM till en stor succé och byggt TV-pucken till en älskad klassiker. Så det känns otroligt roligt att i Tidernas Hockeygala få visa ishockeyns främsta stunder för vår stora tv-publik, säger Åsa Edlund Jönsson.


TV: Hyllningen: "Jag tycker Linus Johansson är fantastisk"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL