STANLEY CUP-SLUTSPELET
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Ville Husso historisk i natt – höll nollan i slutspelsdebuten

ANNONS

Ville Husso fick chansen i stället för Jordan Binnington. Då tackade finländaren för förtroendet genom att rädda 37 skott och hålla nollan i sin första slutspelsmatch i NHL-karriären.
– Jag var lite nervös innan matchen, erkänner Husso efter 4–0-segern.

Under säsongen har den finske målvakten Ville Husso, som inför den här säsongen hade gjort blott 17 NHL-matcher, konkurrerat ut St. Louis Blues tidigare Stanley Cup-hjälte Jordan Binnington.

När St. Louis i natt gick in i Stanley Cup-slutspelet valde tränaren Craig Berube att fortsätta köra med den 27-årige finländaren mellan stolparna – något han tackade med genom att leverera en stormatch.

I sin första Stanley Cup-match någonsin räddade Husso samtliga 37 skott och blev därmed den första St. Louis-målvakt genom tiderna att hålla nollan i sin första Stanley Cup-match.

– Det känns bra att ta segern, så klart. Jag var lite nervös innan matchen, som vanligt, men jag fick en bra start och killarna kämpade hårt. Box play-killarna var helt overkliga och powerplay-spelet var bra, så det var en härlig seger, säger Husso till The Athletics Jeremy Rutherford.

Hattrick av veteranen: “Superhäftigt”

Blues vann matchen med 4–0 efter att veteranen David Perron skjutit ett hattrick i matchen, vilket gjorde honom till den 14:e spelare genom tiderna att öppna Stanley Cup-slutspelet med att göra ett hattrick. Senast det hände var 2018, då Sidney Crosby lyckades med konststycket.

– Efter alla år så har det varit en lång väntan av många anledningar, så jag är stolt. Det är superhäftigt, säger Perron.

Torey Krug noterades för tre assist i matchen för Blues, medan Ryan O'Reilly sköt ett mål och spelade fram till ett av Perrons mål i matchen.

Minnesota Wild – St. Louis Blues 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)
Minnesota: -
St. Louis: David Perron 3 (3), Ryan O'Reilly (1).

St. Louis Blues leder matchserien med 1–0 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL