Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Oviss framtid för Mark Scheifele: "Många stora frågetecken"

ANNONS

Mark Scheifele har spelat hela sin NHL-karriär i Winnipeg Jets.
Nu går den kanadensiske stjärnan en oviss framtid till mötes.
– Det finns många stora frågetecken den här sommaren, säger han till NHL.com.

Winnipeg Jets avslutade NHL-säsongen med att besegra Seattle Kraken i vad som var söndagens enda match i ligan. Matchen hade ingen betydelse för tabellställningen, då varken Jets eller Kraken kunde avancera i tabellen vid seger.

Alexander Wennberg noterades för ett mål och en assist för Kraken, men Jets vann matchen med 4–3 efter att laget hämtat upp ett 1–3-underläge i den tredje perioden.

Winnipeg gjorde det utan en av lagets stora stjärnor i form av Mark Scheifele, som missade de avslutande nio matcherna till följd av en överkroppsskada. Frågan är nu om det blir några fler matcher för 29-åringen i Jets, klubben där han spenderat hela sin NHL-karriär.

Har möte med klubben i dag

Scheifele, som har två år kvar på sitt åttaårskontrakt med Jets, kommer att träffa klubbens general manager Kevin Cheveldayoff under måndagen för att diskutera framtiden.

– Jag älskar att spela här och det är det enda jag vet. Det finns många stora frågetecken den här sommaren kring vart det här laget är på väg och vad som kommer att hända. Jag skulle älska att stanna, men jag måste också se vart det här tar vägen. Jag antar att vi får se i sommar, säger Scheifele till NHL.com.

29-åringen draftades som sjunde spelare totalt i NHL-draften 2011 och var det “nya” Winnipeg Jets första draftval någonsin efter flytten från Atlanta samma sommar. Den här säsongen noterades Scheifele för 70 poäng (29+41) på 67 matcher och slutade på en andraplats i den interna poängligan.

Winnipeg Jets – Seattle Kraken 4–3 (1–0, 0–3, 3–0)
Winnipeg: Morgan Barron (2), Blake Wheeler (17), Dominic Toninato (7), Kyle Connor (47).
Seattle: Alexander Wennberg (11), Daniel Sprong (14), Riley Sheahan (4).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL