Theodor Lennström skrämde bort Färjestads spöke i powerplay
Fredrik Karlsson/BILDBYRÅN
SM-slutspelet 2022

Lennström skrämde bort spöket

Hela 22 mållösa minuter i powerplay – men i den andra finalronden kunde Theodor Lennström skrämma bort spöket och hitta nätmaskorna. Ett mål som till mångt och mycket blev matchavgörande.
– Det var ett mål som byggde momentum, säger Lennström till HockeySverige.

Ett spelmässigt pressat läge under de första tio minuterna av matchen där Luleå radade upp chanser mot en storspelande Dominik Furch i Färjestadsmålet. Men det kan gå bra fort i hockey.

Det gjorde det bevisligen under den första perioden inne i ett kokande Löfbergs Arena under den andra finalroden.

Hemmalaget hade inte hittat nätmaskorna i spel i numerärt överläge på över 22 minuter inför matchen. Ett faktum som Theodor Lennström såg till att ändra på när matchuret stod på 12:57. Med ett rappt avslut från blålinjen kunde han skicka in pucken i nätmaskorna tätt intill den högra stolpen och in bakom Joel Lassinantti och spräcka målnollan för aftonen .

– Det blev en liten fin dragning där, jag har inte sett den själv ännu, men det kändes rättså snyggt. Man får försöka att knäppa iväg avsluten snabbt i de här tajta matcherna.

Theodor Lennström skrämde bort Färjestads powerplayspöke. Foto: Fredrik Karlsson/BILDBYRÅN

Och nog var det också lite av en extra skön känsla att kunna skrämma bort spöket som hägrat laget i numerärt överläge tidigare.

– Special teams är verkligen viktigt i sådana här tajta matcher. Så det var väldigt skönt att se den sitta.

Efter fullträffen var det också ett helt annat Färjestad som började att släppa på handbromsen i matchen. Och då kan det gå fort i hockey. Bara två minuter senare gick det snabbt i spelvändningen när Daniel Viksten frispelades till ett öppet mål och bara raka in 2–0 ledningen.

– Det var ett mål som byggde momentum. Vi spelade verkligen tryggt och stabilt genom hela matchen sedan.

Färjestad kunde sedan skriva segersiffrorna till 4–0 efter ytterligare mål av Martin Johansson och Joakim Nygård

“BLAND DET BÄSTA”

När slutsignalen ljöd kunde lagfet fira segern inför ett fullsatt Löfbergs Arena med totalt 8250 personer på läktarna. Redan inför var finalpulsen påtaglig inne i arenan med ett samlat tifo på ståplats och genomgående bjöds det på flera stående ovationer från hela arenan.

– Fansen var bland det bästa, om inte rentav det bästa som jag har varit med om någonsin. Tifot var riktigt snyggt och de spöade publiken i Luleå. Det var helt otroligt.

Färjestad fick fira inför ett fullsatt Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Karlsson/BILDBYRÅN

En annan matchavgörande faktor var lagets spel i boxplay under aftonen. Trots 11 minuter sammanlagt med en man mindre på banan – lyckades laget hålla nollan intakt.

– Vi hade snackat om att komma upp där också. Vi gjorde en jättebra match i den spelformen där vi slet och stängde ned dem. Där ska vi kolla vidare och ta med det.

Redan om mindre än 22 timmar släpps pucken uppe i Coop Norrbotten Arena för rond tre. En ny chans till revansch från lördagens förlust senast uppe i Norrbotten.

– Jag tycker att förra bortamötet var jämt innan de gjorde de snabba målen i tredje. Vi får spela som vi gjorde här hemma helt enkelt.

TV: Road to SHL - Luleå