Felizia Wikner Zienkiewicz
Bildbyrån
SDHL 1

Felizia Wikner Zienkiewicz klar för Brynäs

ANNONS

Felizia Wikner Zienkiewicz gjorde 32 poäng i SDHL förra säsongen och togs även ut i Sveriges OS-trupp. Nu är hon klar för en ny klubb, Brynäs. 

Under de senaste säsongerna har Felizia Wikner Zienkiewicz tagit steg efter steg. Efter att ha brutit igenom i MoDo flyttade hon till HV71. Där har hennes poängproduktion hållit en stadig nivå, tills förra säsongen. Då exploderade forwarden. 

Nu meddelar Brynäs att Wikner Zienkiewicz har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det är oerhört roligt att Felizia väljer att komma till Brynäs IF. En spelare jag själv spelat med i Modo och jag har följt hennes utveckling med glädje de senaste säsongerna, säger sportchef Erika Grahm på klubbens hemsida. 

Besegrades av nya klubben

22-åringens succésäsong slutade med en total på 32 poäng (20+12) på 34 matcher i grundserien för HV71. Säsongen tog slut för hennes del just mot Brynäs efter att HV förlorat tre raka matcher mot Gävle-laget.

– Jättekul att få möjligheten till att spela i Brynäs. Jag har fått uppfattningen av att det är en fin och välskött förening som verkligen satsar på damhockeyn. När möjligheten till att bli en del av klubben dök upp, så var det inget svårt beslut att ta, säger Wikner Zienkiewicz.

Under OS producerade Wikner Zienkiewicz fem poäng på tre matcher för Damkronorna. Sedan tidigare har hon även tagit ett VM-brons med Sveriges U18, 2015/16.


TV: Road to SHL - Brynäs

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL