Juuse Saros
Bildbyrån
NHL

Juuse Saros skadad – två matcher innan slutspel

ANNONS

I nattens 4-5-förlust mot Calgary lämnade Nashvilles stjärnmålvakt Juuse Saros isen i smärta. Klubben meddelar nu att det är en underkroppsskada och att han åtminstone missar grundseriens två sista matcher. 

Juuse Saros har under de senaste säsongerna vuxit fram till en av NHL:s bästa målvakter. Med sin landsman Pekka Rinne framför sig fick han mer och mer ansvar tills han under denna säsong tagit plats i Nashvilles bur nästan varje match. 

När Nashville i natt ställdes mot Calgary fick supportrarna en god anledning till att oroa sig för det stundande slutspelet. Stjärnmålvakten klev av isen i den tredje perioden i smärta. Nu meddelar klubben att 27-åringen kommer att missa de två sista grundseriematcherna.

 

Skulle rehabiliteringsperioden bli längre är det ett rejält avbräck för Nashville som istället får lita på David Rittich och Connor Ingram

Saros har på 67 matcher hittills denna säsong en räddningsprocent på 91,8 procent och släpper i snitt in 2,64 mål per match. Den finska målvakten blev även under säsongen uttagen till All-Star-matchen för första gången i sin karriär. 


TV: NHL-stjärnorna som kan förstärka Tre Kronor

Den här artikeln handlar om: