Teemu Selänne kan köpa upp den ryskägda arenan i Helsingfors.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Europa

Teemu Selänne vill köpa arenan i Helsingfors

ANNONS

Arenan i Helsingfors, tidigare kallad Hartwall Arena, har ryska ägare vilket fått Jokerit att tvingas se sig om efter en ny hemmaarena. Nu rapporterar Yle att den finske legendaren Teemu Selänne vill köpa upp arenan.
– Jag har funnit en grupp som är redo att köpa hallen, säger Selänne i programmet Valavuori Live enligt Yle.

Sedan den ryska invasionen av Ukraina har Jokerit beslutat sig för att dra sig ur KHL med målsättningen att återvända till den finska ligan. Samtidigt har företaget Hartwall dragit sig ur sponsringen av arenan i Helsingfors, då den ägs av ryska ägare.

Det har fått Jokerit att tvingas se sig om efter en ny hemmaarena, men nu kan en vändning komma för Helsingforsklubben. Enligt Yle ska den finske legendaren Teemu Selänne vara intresserad av att köpa Helsingforsarenan av de ryska ägarna.

– Jag är ivrig över att Jokerit ska återvända till ligan. Vi känner till hallproblemet. Jag har funnit en grupp som är redo att köpa hallen, säger Selänne i programmet Valavuori Live enligt Yle.

Kan spela i grannstaden

Tidigare har ägaren Jokerits ägare Jari Kurri sagt att huvudstadsklubben kan spela sina matcher i Helsingfors ishall, som är hemmaarena åt rivalklubben HIFK, eller i Espoo Metro Areena beläget i grannstaden Esbo, men att målet är att spela i en egen hemmaarena.

Teemu Selänne representerade Jokerit innan han inledde sin framgångsrika NHL-karriär och vill nu vara med i en nystart för Helsingforsklubben.

– Det är viktigt för oss alla att på ett sätt eller annat lyfta Jokerit dit laget hör hemma, säger han.

För hockeysverige.se berättade Jari Kurri förra veckan att Jokerit inte kommer att ha något a-lag nästa säsong, men att man har förhoppningar om att återinträda i Liiga till säsongen 2023/24.


TV: Så har Färjestad vänt på säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL