Långläsning

“Min resa är ganska unik i sig själv”

Strauss Mann satsade allt på sig själv – och vann.

ANNONS

Under åren i collegeligan trädde Strauss Mann fram som en av ligans absolut bästa målvakter. Som andraårselev på University of Michigan levererade han en rekordsäsong, då hans räddningsprocent på 93,9 procent var den högsta noteringen en målvakt för Wolverines någonsin levererat över en hel säsong. Han följde sedan upp succésäsongen med ytterligare en framgångsrik säsong innan han valde att lämna skolan för att satsa på en proffskarriär.

Den då 22-årige amerikanen väntades vara högvilt bland NHL-klubbarna. Konkret NHL-intresse fanns, men inget utmynnade i ett faktiskt erbjudande. Att som målvakt ”bara” vara strax över 180 centimeter i dagens hockey är något som kan skrämma i väg vissa NHL-klubbar, menar Mann, som i stället för att vänta på erbjudanden från NHL-klubbar valde att

LÄS VIDARE SOM MEDLEM

Logga in som medlem för att fortsätta läsa - helt gratis

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta läsa den här artikeln.
Du kan när som helst köpa till en Plus-prenumeration.

Den här artikeln handlar om: