Oscar Pentlers Östersund vann mot Dennis Halls Hudiksvall.
Hockeyettan

Östersund vinner toppmötet – jättedrama i kvalserien

Hudiksvall hade chansen att ta ett stort kliv mot avancemang till HockeyAllsvenskan vid seger i dag.
Men i stället vann Östersund toppmötet med 6-2 och nu är det tre lag inom en poäng med två omgångar kvar att spela.

Efter sju matcher i kvalserien till HockeyAllsvenskan var Hudiksvall fortsatt obesegrade efter full tid och hade skaffat sig en ledning på tre poäng i toppen av tabellen. Vid seger mot Östersund under söndagen hade “Hudik” då kunnat ta ett stort kliv mot avancemang.

Men så blev det inte.

I stället chockstartade hemmalaget Östersund då Johan Mörnsjö och Niklas Nilsson sköt varsitt mål för att se till att ÖIK ledde med 2-0 redan efter två minuters spel. I slutet av perioden kom även 3-0 av Erik Rainersson och precis i början av den andra så sköt Oscar Pentler 4-0 för att i princip döda matchen.

Slutresultatet skrevs sedan till 6-2 för Östersund och nu är det stor dramatik i jakten på att gå upp till HockeyAllsvenskan. Östersund och Hudiksvall ligger på samma poäng med två omgångar kvar, ÖIK har dock klart bättre målskillnad.

Tre lag inom en poäng

Där bakom jagar också Nybro Vikings efter att ha vunnit borta med 4-1 mot HC Dalen.

Efter åtta omgångar i kvalserien ligger alltså Östersund och Hudiksvall på 17 poäng medan Nybro ligger precis bakom på 16 poäng. Dalen har också en minimal chans att nå avancemang då de ligger fyra poäng bakom ledarna på 13 poäng.

Med två omgångar kvar skiljer det alltså endast en poäng mellan de tre topplagen och det kan vara bäddat för rejäl dramatik då Östersund och Nybro ska mötas i den sista omgången av kvalserien.

TV: Så ska Björklöven skrälla