Olle Liss räds inte HV71 i den allsvenska finalen.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Olle Liss fruktar inte HV71: "Haft bra matcher mot dem"

ANNONS

Västerås och MoDo är avklarade.
Nu är det endast HV71 som står mellan Björklöven och SHL.
– De har varit storfavoriter sedan i augusti, men vi har haft bra och tuffa bataljer mot dem under säsongen, säger Björklövenforwarden Olle Liss till hockeysverige.se.

ÖRNSKÖLDSVIK (HOCKEYSVERIGE.SE)

Björklöven lyckades säkra sin finalplats i Hockeyallsvenskan under torsdagskvällen efter att man besegrat MoDo med hela 8–3 i Örnsköldsvik. En av ”Lövens” segerorganisatörer i matchen var Olle Liss som stod för ett mål och en assist i storsegern.
– Det är skönt, nu är vi ett steg närmare vårt mål. Det var en tuff batalj hela vägen in i kaklet, men i dag är det vår disciplin och vår arbetsinsats som tar oss över mållinjen, säger Liss till hockeysverige.se.

MoDo dominerade emellertid matchinledningen, där hemmalaget fick chansen att spela närmare fyra minuter i powerplay under matchens första minuter och skapade ett enormt tryck mot Claes Endre i Björklöven-målet.
– Det var jävligt starkt av box play-killarna att kunna döda fyra minuters box play direkt. Vi blev så klart stärkta efter det och sedan tryckte vi in ledningsmålet ganska snabbt därefter. Det var första gången som vi öppnade målskyttet i en match och efter det så har vi ganska god kontroll, tycker jag. (Claes) Endre gör en fantastisk insats i målet igen och hela laget chippar in. Det var väldigt starkt.

Var det er bästa match i matchserien, tycker du?
– Oj, jag vet faktiskt inte. Spelmässigt var det stundtals väldigt bra, men vi släpper till lite för mycket kontringar för att man ska vara helt nöjd där, kanske. Generellt så gör vi en väldigt stabil insats, dock.

HV väntar: “Haft bra och tuffa bataljer”

Liss beskriver sin egen insats i 8–3-segern på samma sätt.
– Det var lite upp och ner. Det är väl några grejer därute som jag vill ha tillbaka, men i andra situationer skapar vi bra tryck mot deras kasse. Vi formation får göra två mål och det måste vi så klart vara glada med.
– Man får ta de chanser man får. Man vet aldrig hur mycket eller lite chanser man kommer att få i en match, så då är det väl lika bra att ta vara på dem?

Nu väntar HV71 i finalserien.
– De har varit storfavoriter sedan i augusti, men vi har haft bra och tuffa bataljer mot dem under säsongen. Jag ser verkligen fram emot dessa matcher. Nu har vi betat av två veckor och sju matcher mot MoDo, så det ska bli kul att se lite andra ansikten därute på isen, säger Liss med ett flin.
– Det blir säkerligen en annorlunda hockey nu, då de nog har ett annat tänk än MoDo. Nu får vi ställa om och scouta dem noggrant. Det kommer att bli riktigt, riktigt kul.

Den första finalmatchen spelas redan på lördag.
– Det är bara att trycka i sig mycket föda direkt. Nu ska vi hem, vila och ha lite möten i morgon för hur planen ser ut de kommande veckorna. 
– Sedan får man lite gratisenergi från publiken den här tiden på året. Jag hörde att det var lite stök och bök att ens få tag i biljetter, så det var kul att så många kom hit och de tog verkligen över härinne. De var en klart bidragande orsak till att vi vann i dag.


TV: NHL-stjärnorna som kan förstärka Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch