Bildbyrån
NHL

Här når Ovetjkin 50 mål - för nionde gången

ANNONS

Det mäktiga hockeylandet Sverige har en 50-målssäsong någonsin. Alex Ovetjkin har på egen hand nått milstolpen nio (!) gånger. I natt tangerade han alla tiders rekord i 4-3-förlusten mot Vegas.

Alex Ovetjkin har de senaste månaderna fått mottaga massiv kritik för sin ovilja att ta avstånd från Rysslands president Vladimir Putin. Men på isen skapar han helt andra rubriker kring sig själv.

I nattens 4-3-förlust efter förlängning var “Ovie” som så ofta förr i huvudrollen. Först hade han en assist till Jevgenij Kuznetsovs 1-0-mål i den första perioden. Sen satte han själv 2-1 i den andra perioden. I slutakten var det sedan den kontroversielle ryssen som pricksköt in 3-3 med ett mäktigt slagskott.

De två målen innebar att han nådde 50 mål för första gången sedan säsongen 18/19, som ju var senast NHL spelade en hel säsong. Faktum är att det här var nionde (!) gången i karriären som Washingtonkaptenen nådde 50 mål. Ingen har nått den mäktiga milstolpen fler gånger. Ovetjkin delar nu rekordet tillsammans med Wayne Gretzky och den nyligen bortgångne Mike Bossy. Den sistnämnde nådde emellertid 50 mål nio säsonger i rad.

Närmar sig slutspel

Men trots Ovetjkins två mål blev det alltså förlust för Capitals efter ett förlängningsdrama. Det var 3-3 efter full tid, och i förlängningen avgjorde Vegasbacken Shea Theodore efter ett solomål. Ett mål som såg till att Vegas slutspelsdrömmar kunde hållas vid liv.

Eftersom Dallas föll med 5-2 mot Edmonton tidigare under natten är Vegas nu bara två poäng bakom Stars på den sista slutspelsplatsen, med fyra matcher kvar att spela. De båda lagen möts dessutom natten till onsdag, i omgång 80 av 82.

Vegas - Washington 4-3 efter övertid

Vegas: Alec Martinez, Jevgenij Dadonov, Chandler Stephenson, Shea Theodore
Washington: Jevgenij Kuznetsov, Aleksandr Ovetjkin x2

 

*****

Apropå Dallas Stars förlust kan Vegas tacka Connor McDavid för att de är kvar i slutspelsracet. McDavid gjorde nämligen tre poäng och var planens gigant när Edmonton vann med 5-2.

Superstjärnan spelade fram Evander Kane till 1-0 och Jesse Puljujärvi till 4-2 innan han sen gjorde 5-2 med bara tre sekunder kvar av matchen i en övergiven målbur. McDavid står nu på 113 poäng och leder återigen NHL:s poängliga, två poäng före Floridas Jonathan Huberdeau.

Edmonton - Dallas 5-2

Edmonton: Evander Kane, Derek Ryan, Zach Hyman, Jesse Puljujärvi, Connor McDavid
Dallas: Jason Robertson, Roope Hintz

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL