Marcus Krüger och Daniel Brodin återvänder till Djurgården.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Klart: Brodin och Krüger återvänder till Djurgården – trots degraderingen

ANNONS

I vintras gjorde Djurgården klart med Daniel Brodin och Marcus Krüger till nästa säsong. Övergångarna hängde dock i luften på grund av klubbens degradering – men nu står det klart att OS-spelarna vänder hem trots spel i Hockeyallsvenskan.

I slutet av januari meddelade Djurgården att Daniel Brodin, tillsammans med Marcus Krüger, vara klara för en återkomst till klubben till nästa säsong. Klubbens degradering till Hockeyallsvenskan har dock satt frågetecken kring OS-spelarnas status – men nu står det klart att den allsvenska klubben får hem stjärnorna.

Via sin hemsida meddelade Djurgården i dag att Brodin och Krüger kommer att återvända – trots klubbens hockeyallsvenska status.

– Vi superglada att båda två trots vår degradering väljer att vara med på resan. Det är vi oerhört glada och hedrade över, och det har ju även varit andemeningen hela vägen, säger sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida.

“Skickar tydliga signaler”

Brodin har skrivit på ett fyraårskontrakt med Djurgården, medan Krüger har ett 2+2-årsavtal, där de två sista åren aktiveras vid uppflyttning till SHL.

– De har varit en väldigt stor del att lägga i pusslet för helheten framöver. Vi är som sagt superglada att få in den här kalibern av spelare, dessutom med en extremt stark Djurgårdsidentitet och starka karaktärsdrag, säger Stoppel.
– Jag tycker att det här skickar tydliga signaler om vilken identitet som vi vill bygga och vad våra ambitioner är framöver.

Båda fanns med i OS-truppen

Krüger kommer närmast från spel i Zürich, där han just nu är mitt uppe i det schweiziska finalspelet mot Zug. Den här säsongen har han producerat 27 poäng (8+19) på 45 matcher i grundserien samt ytterligare en poäng på fyra matcher i slutspelet.

Brodin kommer även han närmast från spel i den schweiziska ligan, där han de senaste tre säsongerna spelat i Fribourg-Gottéron. Denna säsong producerade han 19 poäng (10+9) på 46 grundseriematcher.

Både Krüger och Brodin fanns med i Johan Garpenlövs OS-trupp i Peking i vintras.


TV: Därför gick det fel för Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL