Niclas Burström.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Niclas Burström klar för IK Oskarshamn

ANNONS

I går meddelade tyska Schwenninger Wild Wings att Niclas Burström skulle lämna klubben. I dag presenterade Oskarshamn backen som sitt senaste nyförvärv.

Niclas Burströms kontrakt med IK Oskarshamn sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Jag spelade i Tyskland nu under förra säsongen och nu när jag och familjen bestämde oss för att flytta hem till Sverige ville vi ha ett lite längre kontrakt. Oskarshamn ville också ha det på det sättet så det var bara bra. Det blev en trygghet för oss, säger Burström till Oskarshamns hemsida.

31-åringen lämnade SHL inför den här säsongen efter att ha spelat en säsong med Växjö och två säsonger med Skellefteå. Under fjolårssäsongen i Skellefteå noterades den VM-meriterade backen för 17 poäng (7+10) på 44 matcher.

Har vunnit Salming Trophy

I Schwenninger Wild Wings producerade Burström 13 poäng (3+10) på 37 matcher i den tyska ligan denna säsong.

– Det har varit en kul erfarenhet. Vi hade en tuff start och förlorade väl första sju matcherna med udda-målet. Varje match efter det var lite av en "kniven-mot-strupen-match" men vi lyckades till slut hålla oss kvar i DEL vilket var riktigt skönt. Min insats speglar nog mycket lagets insats.

Totalt har Burström 497 matcher i SHL i bagaget och har vunnit två SM-guld (2013 och 2014) med Skellefteå. 2016 prisades 31-åringen med Salming Trophy som SHL:s bästa back.


TV: Plus och minus på alla semifinallag

Den här artikeln handlar om: