Jonatan Berggren förlängde sin poängsvit.
AHL

Jonatan Berggren upp i svensk poängligaledning i AHL

Jonatan Berggren har tagit över förstaplatsen i svenskarnas poängliga i AHL.
Detta efter att han i natt förlängde sin poängsvit till fem matcher efter ett mål och en assist i Grand Rapids 3–1-seger mot Iowa.

NHL-chanserna med Detroit Red Wings har uteblivit än så länge, men i farmarlaget har Jonatan Berggren minst sagt levererat för Grand Rapids Griffins.

I natt förlängde den tidigare Skellefteåforwarden sin poängsvit till fem raka matcher när han stod för ett mål och en assist när Griffins hemmabesegrade Iowa Wild med 3–1.

Först spelade han fram Kyle Criscuolo till dennes 1–1-mål i den första perioden innan Berggren själv prickade in 2–1-målet efter en två-mot-en-situation i den tredje perioden. Målet var Berggrens 18:e fullträff för säsongen och totalt står han nu noterad för 54 poäng (18+36) på 64 matcher i AHL denna säsong, vilket innebär att han går förbi Fabian Zetterlund, som för tillfället är uppkallad av New Jersey, i toppen av svenskarnas poängliga i farmarlaget.

Poängen innebar även att Berggren förlänger sin poängsvit till fem raka matcher.

Mellan stolparna gjorde Victor Brattström en fin insats, där han stoppade 30 av 31 skott i matchen.

***

Victor Söderström bröt en 13 matcher lång måltorka när han i natt sköt ett av Tucsons mål i 4–3-seger över Colorado Eagles. Senast den svenske backen hittade rätt var i början av januari, vilket innebär att torkan blev över tre månader lång.

21-åringen noterades även för en assist i matchen och hans totala poängskörd är nu uppe i 16 poäng (3+13) på 28 matcher i AHL.

***

Viktor Lodin fick i natt göra sitt första mål i AHL sedan flytten från Timrå, då han öppnade målskyttet i nattens 2–1-seger mot Rochester Americans. Den 22-årige masen stod för sin första AHL-poäng tidigare i veckan då han hade en assist i 1–0-segern mot Hartford och har nu producerat två poäng på fyra matcher sedan han lämnade Timrå efter det säkrade SHL-kontraktet.

TV: Plus och minus på alla semifinallag