Brynäs släpper fyra spelare från SHL-laget.
Foto: Bildbyrån
SHL

Beskedet: Kvartett får lämna Brynäs

ANNONS

Det blir ingen fortsättning i Brynäs för Kristofer Berglund, Tom Wandell, Oskars Cibulskis och Kristers Gudlevskis. Det meddelar Gävleklubben på sin hemsida.

Tom Wandell, Oskars Cibulskis och Kristers Gudlevskis värvades alla in under säsongen för att förstärka SHL-laget i klubbens jakt på slutspel.

Efter uttåget i play in-spelet mot Örebro så står det nu klart att den invärvade trion, tillsammans med backen Kristofer Berglund, inte kommer att erbjudas någon förlängning med Brynäs.

– Alla dessa spelare har bidragit med professionalitet och kvalité i vår verksamhet. Vi tackar för vad de gjort för Brynäs IF, säger sportchefen Erika Grahm till klubbens hemsida.
– Vi har gjort en första bedömning av våra trupper inför nästa säsong och i dagsläget kommer vi inte att erbjuda förlängningar, säger kollegan Johan Alcén.

Tappar Bouveng till Nordamerika

Sedan tidigare har även Noel Gunler lämnat Brynäs för spel i Nordamerika.

Samtidigt meddelar Brynäs att inte Ebba Strandberg och Sammy Kolowratová inte kommer att erbjudas något nytt avtal med klubbens SDHL-lag. Där står det sedan tidigare klart att en av lagets stora stjärnor, den svenska OS-forwarden Josefin Bouveng, kommer att lämna laget för collegespel med University of Minnesota.


TV: SDHL Awards

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL