Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Rickard Rakell hyllas av Sidney Crosby – efter uppvisningen

ANNONS

Rickard Rakell agerade stor segerorganisatör när Pittsburgh besegrade Nashville. Den svenske Penguinsforwarden spelade fram till samtliga mål när Penguins övertidsvann med 3–2 – och rev ned beröm från superstjärnan Sidney Crosby.

Rickard Rakell hade gått poänglös i fyra raka matcher inför nattens möte med Nashville, hans längsta poängtorka sedan trejden från Anaheim till Pittsburgh i samband med trade deadline, men svensken bröt den drygt veckolånga poängtorkan med besked i söndagens match mot Nashville.

Den 28-årige forwarden fanns med i förarbetet till samtliga tre Pittsburgh-mål när Penguins övertidsbesegrade Predators med 3–2. Det var fjärde gången i Rakells karriär som han noterades för tre assist i en match.

– Vi lyckades göra mål, det var verkligen roligt. Det var en tuff match och det var skönt att få med sig segern, säger Rakell på presskonferensen efter matchen.

Får beröm av Crosby

Två av Rakells assist i matchen var till Sidney Crosby, som i och med sitt avgörande mål i förlängningen stod för karriärens 1 400:e poäng i NHL. Superstjärnan var inte sen med att hylla svenskens insats.

– Han serverar mig på bladet bägge gångerna. Det är två riktigt fina framspelningar och jag försökte bara ta vara på chanserna, säger Crosby.

Rakell har nu stått för åtta poäng (3+5) på elva matcher i Pittsburgh sedan trejden från Anaheim.

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 3–2 e. sd (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)
Pittsburgh: Sidney Crosby 2 (28), Jason Zucker (7).
Nashville: Matt Duchene (38), Nick Cousins (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: