Matthews med två nya fullträffar när Toronto vann mot Montréal
Viasat
NHL

Auston Matthews skickade Toronto till slutspel

ANNONS

Torontos Auston Matthews galna målform fortsätter. I kvällens match mot Montreal säkrade hans två mål i 3-2 segern, en slutspelsplats. Medan Erik Källgren återigen imponerade i mål. 

– Det är en fantastisk prestation av laget, och med tio matcher kvar, det är ett tecken på att vi har gjort en fantastisk grundserie, säger Toronto tränare Sheldon Keefe till NHL.com. 

Natten till fredag blev Auston Matthews historisk. Torontos målrekord under en säsong krossades då av stjärnan, som inte tänker sakta ner.

I nattens match mot Montreal Canadiens kunde han med två nya mål säkra en slutspelsplats åt Toronto. Men utan Erik Källgren kunde firandet blivit uppskjutet. 

Källgren fortsätter imponera

25-åringen fortsätter att imponera så fort han ställer sig mellan Torontos stolpar. I nattens match stod han återigen för en fin insats och motade 24 skott. 

Toronto har nu vunnit sju av sina åtta senaste matcher och är fem poäng före Boston i Atlantic Division. Stjärnan Matthews är uppe i 99 poäng för säsongen och 58 mål.

– Den här säsongen har varit fortsatta framsteg för oss och jag tycker att vi under den här sista delen, har spelat bra hockey, vi vill bara fortsätta med det, säger Auston Matthews till NHL.com. 


TV: Tio hetaste spelarna som bytte klubb innan Trade Deadline

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM