Calle Andersson blev mästare med Bern två gånger.
Foto: Pascal Muller/EQ Images/Bildbyrån
Europa

Calle Andersson lämnar Bern – klar för Lugano

ANNONS

Calle Andersson har spelat sex raka säsonger i SC Bern. 
Nu står det klart att han kommer lämna – och i stället är klar för HC Lugano nästa säsong. 

2016 lämnade Calle Andersson New York Rangers organisation efter att endast ha fått spela i AHL och han skrev då på för schweiziska storklubben SC Bern. 

Efter sex år, 316 matcher, två mästerskapstitlar samt en cuptitel står det nu klart att svenske backen lämnar Bern. 

Han presenteras i stället av konkurrenten HC Lugano, en klubb som Andersson spelade 30 matcher för under säsongen 2014/15 på lån från New York Rangers. 

– Vi är glada över Calles återkomst till Lugano. Vi är övertygade om att det är en förstärkning som kan ge oss ett övertag och komplettera vår backsida med hans egenskaper. Calle är bara 27 år gammal och vi tror att ett klubbyte kan vara vad han behöver för en ljus framtid, säger klubbens general manager Hnat Domenichelli i ett uttalande

Vann backarnas poängliga 2019

Lugano är just nu mitt uppe i slutspelet i National League där de ligger under med 2-0 i matcher mot regerande mästarna EV Zug. SC Bern missade dock slutspel helt och hållet. 

Calle Andersson, som är son till förre Malmö- och Brynästränaren Peter Andersson samt storebror till Calgary Flames-backen Rasmus Andersson, har tidigare i sin karriär spelat 34 matcher i SHL för Färjestad och 52 matcher i HockeyAllsvenskan för Malmö. 

I den schweiziska ligan har han spelat 314 matcher och bidragit med 151 poäng. Hans bästa säsong kom 2018/19 då han vann backarnas poängliga med 33 poäng. Under tiden i Bern blev han schweizisk mästare 2017 och 2019, under 2021 blev han även cupmästare med Bern. 


TV: Road to SHL - Malmö

Den här artikeln handlar om: