Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Brad Marchand hjälte – klättrar förbi legendaren

ANNONS

Brad Marchand blev stor matchvinnare för Boston i nattens klassikermöte med Montréal efter att han avgjort matchen i övertidsspelet. Stjärnan stod för två mål i matchen – vilket innebär att han klättrar förbi legendaren Cam Neely på listan över Bruins mesta målskyttar genom tiderna.

Brad Marchands avgörande kom bara 34 sekunder in i övertidsspelet, då han skottfintade bort Jake Allen i Montréal-målet och lade in en backhand för att fastställa slutresultatet till 3–2 och skjuta bonuspoängen till Boston.

Extra skönt för Marchand, som i den andra perioden hade blivit förnekad av Allen efter en snabb plockhandskräddning. 

– Jag visste att det skulle komma tillbaka och bita honom efter att han överdrev den där räddningen i slutet av den andra perioden. Den räddningen gjorde att jag ville göra mål lite extra, så jag är glad att den gick in, säger Marchand till NHL.com.

Klättrar förbi legendaren

Dessförinnan hade Boston kvitterat matchen med bara tre minuter kvar att spela genom Connor Clifton. I den första perioden hade Marchand dessutom öppnat matchens målskytte, vilket innebar att han klättrade förbi legendaren, tillika lagets nuvarande president, Cam Neely på listan över Bruins mesta målskyttar genom tiderna.

Marchand har nu gjort 346 mål och placerar sig därmed på en sjätteplats på listan.

Övertidsavgörandet var Marchands 17:e övertidsmål i karriären, vilket gör att han nu är uppe på en delad fjärdeplats med Ilja Kovaltjuk på listan över flest antal mål i förlängningsspel genom tiderna. Aleksandr Ovetjkin toppar den listan med 24 fullträffar.

Montréal Canadiens – Boston Bruins 2–3 e. sd (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)
Montréal: David Savard (2), Joel Armia (4).
Boston: Brad Marchand 2 (27), Connor Clifton (2).

***

Det var en smärre målvaktscirkus kring Minnesota Wild under gårdagens deadline, då Marc-André Fleury hämtades in från Chicago medan finländaren Kaapo Kähkönen skeppades till San Jose Sharks.

Det distraherade inte Wild-målvakten Cam Talbot nämnvärt. När deadlinen väl var passerad gick Minnesotamålvakten ut och räddade samtliga 28 skott när Wild besegrade Vegas med 3–0. Nollan var Talbots andra för säsongen och målvakten har nu vunnit sex raka matcher för sitt Minnesota.

– Han bryr sig bara om att vinna hockeymatcher. Han bryr sig inte om Cam Talbot, han bryr sig bara om laget. Hans match var fantastisk, säger tränaren Dean Evason till NHL.com.

Minnesota Wild – Vegas Golden Knights 3–0 (1–0, 0–0, 2–0)
Minnesota: Nicolas Deslauriers (6), Matt Dumba (5), Ryan Hartman (26).
Vegas: -

***

Nathan MacKinnon blev matchvinnare för Colorado i nattens möte med Edmonton Oilers, då han 52 sekunder in i övertidsspelet prickade in det matchavgörande 3–2-målet bakom Mike Smith i Oilers-kassen.

Dessförinnan hade Mikko Rantanen gjort två mål för Avalanche, som i och med segern utökar sin ledning i NHL-toppen. Denver-laget har nu fem poäng ned till tvåan Florida med en match mer spelad.

Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 3–2 e. sd (1–0, 1–2, 0–0, 1–0)
Colorado: Mikko Rantanen 2 (31), Nathan MacKinnon (22).
Edmonton: Kailer Yamamoto (16), Evander Kane (13).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: