Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Ovetjkin tangerar Gretzky – efter nya fullträffen

ANNONS

Aleksandr Ovetjkin sköt säsongens 40:e mål i nattens 2–3-förlust mot Dallas Stars. Den ryske superstjärnan har därmed nått 40 mål under en säsong vid tolv tillfällen under karriären – vilket gör att han tangerar Wayne Gretzkys rekordnotering på tolv 40-målssäsonger i ligan.
– Det är en rätt otrolig prestation, säger tränaren Peter Laviolette till NHL.com.

Aleksandr Ovetjkin har varit i blåsväder på sidan av isen den senaste tiden på grund av Rysslands invasion av Ukraina och sitt öppna stöd till den ryske presidenten Vladimir Putin. Det har inte hindrat honom från att fortsätta leverera på isen för Washington Capitals.

I natt sköt den ryske superstjärnan sitt 40:e mål för säsongen när han stod för ett av målen i Capitals 2–3-förlust mot Dallas Stars. Målet kom, på sedvanligt vis, genom ett direktskott från den vänstra tekningscirkeln i numerärt överläge som inte Jake Oettinger kunde stoppa.

“En rätt otroligt prestation”

För Ovetjkin innebar fullträffen att han nådde 40 mål för tolfte gången under sin NHL-karriär – och därmed tangerade han Wayne Gretzkys rekordnotering på tolv 40-målssäsonger i ligan.

– Han har varit konsekvent från start till mål med sitt spel. Det är en rätt otrolig prestation, säger tränaren Peter Laviolette till NHL.com.
– För mig handlar det om att han varit konsekvent ända sedan vi startade säsongen med träningslägret fram till nu.

124 mål upp till rekordet

Jakten på Wayne Gretzky fortsätter emellertid för Ovetjkin, som i och med nattens mål nu står noterad för totalt 770 mål i NHL-karriären. Det gör att han har 124 mål upp till Gretzkys målrekord på 894 mål.

Tack vare nattens fullträff blev Ovetjkin den fjärde spelaren den här säsongen att nå 40 mål. Skytteligan toppas i skrivande stund av Auston Matthews (46 mål), som i sin tur ligger fem mål före både Leon Draisaitl (41) och Chris Kreider (41) i skytteligan.

Dallas lyckades vinna nattens match sedan finländaren Roope Hintz stått för två mål i matchen och därmed utökad säsongens målskörd till 25 fullträffar. Nicklas Bäckström, Axel Jonsson Fjällby, John Klingberg och Jacob Peterson gick alla poänglösa från matchen.

Washington Capitals  – Dallas Stars 3–2 (0–2, 1–1, 1–0)
Washington: Aleksandr Ovetjkin (40), Dmitrij Orlov (10).
Dallas: Roope Hintz 2 (25), Aleksandr Radulov (4).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: