Malmö möter AIK, medan Skellefteå ställs mot Göteborg.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Klart: Så spelas kvalet till SDHL

ANNONS

Play off-spelet till SDHL-kvalet är färdigspelat. Nu står det klart hur kvalet till högstaligan kommer att spelas.

Efter att Leksand lyckats besegra AIK i förra veckans möte lagen emellan så stod det klart att Stockholmslaget, tillsammans med redan avsågade jumbon Göteborg, kommer att tvingas kvala för att hålla sig kvar i SDHL.

I egenskap av nästjumbo fick AIK välja motstånd i kvalet, där de under måndagsmorgonen valde Malmö. Skånelaget har gått som tåget i Damettan och Damhockeyallsvenskan under säsongen, där man endast förlorade en match under hela säsongen. I play off-spelet har Malmö sedan slagit ut både Södertälje och Färjestad.

För Göteborg väntar ett kvalspel mot Skellefteå. Liksom Malmö har Skellefteå gått starkt under säsongen, där man vann den norra Damhockeyallsvenskan i överlägsen stil innan man svepte både SHK Hockey och ärkerivalen Björklöven i play off-spelet.

Kvalspelet påbörjas på onsdag med hemmamatcher för Damettan-lagen, innan SDHL-lagen spelar hemma under lördag och eventuellt söndag. Matchserierna spelas i bäst av tre matcher och vinnarna tar en plats i SDHL säsongen 2022/23.

Så spelas kvalet till SDHL

16 mars 19:00: Malmö – AIK 
16 mars 19:00: Skellefteå – Göteborg

19 mars 15:00: AIK – Malmö
19 mars 15:00: Göteborg – Skellefteå

20 mars 15:00: AIK – Malmö (eventuellt)
20 mars 15:00: Göteborg – Skellefteå (eventuellt)


TV: Markus Näslund: "Var lite anti-MoDo"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL