Tim Erixon stängs av.
Foto: Pär Olert/Bildbyrån & C More/Skärmdump
SHL

Tim Erixon stängs av två matcher för slewfoot

ANNONS

Timrå tappar en av sina viktigaste spelare inför avgörandet i SHL. 
Nu står det nämligen klart att Tim Erixon stängs av i två matcher för sin slewfoot på Daniel Muzito-Bagenda. 

Den kommande veckan kan mycket av Timrås säsong avgöras då de måste vinna för att ha en chans att klättra upp ovanför kvalstrecket. 

Då kommer jumbon att tvingas klara sig utan en av lagets viktigaste spelare. 

I gårdagens match mot Oskarshamn tilldelades Timråbacken Tim Erixon ett matchstraff för en slewfoot på Daniel Muzito-Bagenda. Han anmäldes sedan även till disciplinnämnden. 

”När det återstår 12.10 av tredje perioden är spelet på väg ut ur Oskarshamns försvarszon. Oskarshamns Daniel Muzito-Bagenda och Timrås Tim Erixon kampar om pucken som Muzito-Bagenda har med en hand och sedan spelar framåt. Erixon håller Muzito-Bagendas högra arm och sveper sedan bort bägge benen för Muzito-Bagenda som faller handlöst bakåt i isen utan att kunna försvara sig. Detta innebär stor skaderisk”, skrev SHL:s situationsrum i anmälan

MISSAR ÖDESMATCHERNA

Nu har också domen kommit mot Tim Erixon. 

Disciplinnämnden meddelar nu nämligen att Timråbacken stängs av i två matcher för slewfoot. 

”Det är fråga om en bensvepning i samband med en kampsituation där svepningen sker från en lägre position efter att Erixson tappat balansen. Det är viss skaderisk”, skriver nämnden i sitt beslut

Tim Erixon har varit en av Timrås viktigaste spelare den här säsongen, speciellt i försvaret. Han snittar 20 minuters istid per match vilket är tredje mest bland lagets backar då endast Ziyat Paigin och Joey LaLeggia får spela mer. 

Timrå kommer dock att få klara sig utan Erixon i lagets två nästkommande hemmamatcher mot Luleå och Färjestad. Timrå ligger för tillfället sist i SHL på 54 poäng och de har därmed sju poäng upp till Linköping och Malmö som ligger ovanför strecket på 61 poäng. Timrå måste alltså vinna minst tre av sina fyra kvarvarande matcher i SHL för att ha chansen att klättra upp på säker mark. 


TV: Nu kommer Road to SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL