Mathias Bromé.
Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Europa

Mathias Bromé gör succé för Davos efter OS

ANNONS

Mathias Bromé har fått en kanonstart på tillvaron tillbaka i Schweiz igen efter OS i Peking. 
På de sju senaste matcherna har han nämligen gjort tio poäng. 

Det har gått tre veckor sedan ishockeyturneringen vid OS i Peking tog slut och seriespelen i Europa har därmed kommit igång ordentligt igen. 

En av spelarna som varit allra hetast efter återstarten är svenske stjärnan Mathias Bromé

Han gick visserligen poänglös från första matchen tillbaka från OS men därefter har Bromé jobbat upp sig till en sju matcher lång poängsvit. 

Under gårdagens match mot Langnau var Bromé isens gigant och han sköt då två mål samt stod för en assist när Davos vann med hela 7-3. Den svenske OS-stjärnan har därmed gjort tio poäng på sina sju senaste matcher.

 

Bromé var dock inte ensam om att hamna i poängprotokollet under matchen mellan Davos och Langnau. Dennis Rasmussen och Magnus Nygren stod för två assist vardera för Davos medan Jesper Olofsson bidrog med både mål och assist för Langnau. Olofsson går därmed upp i delad skytteligaledning i Schweiz då han har gjort 25 mål, en notering som även Daniel Winnik och Matej Stransky har nått upp till. 

Mathias Bromé ligga åtta i poängligan med 48 poäng på 40 matcher men har tredje bäst poängsnitt per match i NLA då endast Roman Cervenka och Grégory Hofmann är bättre där. 


TV: AHL-svenskarna som kan vända hem

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM