Jack Drury.
Foto: Bildbyrån & Icon Sportswire
AHL

Jack Drury gör succé i AHL – förlängde långa sviten

ANNONS

Jack Drury vann SM-guld med Växjö förra året.
Den här säsongen spelar 22-åringen AHL-hockey med Chicago Wolves – där han just nu är inne i en elva matcher lång poängsvit.

Efter SM-guldet med Växjö förra säsongen valde Jack Drury att återvända till Nordamerika för spel i Carolina Hurricanes organisation. Amerikanen skrev i somras på ett treårigt entry level-kontrakt med NHL-klubben och har denna säsong fått spela till största del i farmarlaget Chicago Wolves.

Där gör Drury just nu succé.

I natt förlängde Växjös tidigare guldhjälte sin poängsvit till elva raka matcher, då han i nattens 5–3-seger mot Iowa Wild slog till med proffskarriärens första hattrick. 

Totalt står den 22-årige amerikanen noterad för 37 poäng (16+12) på 48 matcher i AHL den här säsongen. Med den noteringen ligger Drury på en fjärdeplats i Chicago Wolves interna poängliga.

Den förre Växjöforwarden har fått chansen i två NHL-matcher under säsongen med Carolina Hurricanes. Drury kallades upp till Hurricanes innan jul och spelade två matcher mot Detroit och Los Angeles, där han lyckas skriva in sig i målprotokollet i bägge matcherna.

***

Victor Berglund, Nils Lundkvist och Oskar Steen blev AHL-nattens svenska målskyttar. Både Berglund och Steen stod för ett mål och ett assist vardera i Providences 5–4-seger över Wilkes/Barre Scranton, medan Lundkvist sköt ett av Hartfords mål i 4–1-segern mot Bridgeport.

Filip Hållander (Wilkes/Barre Scranton) och Victor Rask (Iowa) skrev även de in sig i poängprotokollen i natt med varsin assist.


Ångrar att han sparkade Wikegård: "Gjorde ett bra jobb"

Den här artikeln handlar om: