TV: Lindholms supermatch – sänkte serieledarna

Elias Lindholm och Calgary har hittat vårformen. Under natten till söndag var svensken inblandad i det mesta när laget besegrade Colorade med 4-3 på bortaplan.
– Det är en mätsticka för oss för du kommer att behöva djup, sa Flames tränare Darryl Sutter till the Calgary Sun efter matchen.

Det var två av ligans bästa lag som mötte i Denver när Colorado Avalanche tog emot Calgary Flames. Colorado, som leder ligan, mötte tvåan i den västra konferensen i ett prestigemöte.

Då snodde Elias Lindholm showen.

Svensken som har varit en av ligans hetaste spelare senaste månaden var, tillsammans med Johnny Gaudreau inblandad i allt för Flames.

SVENSKPERIODEN

Men det var en annan svensk som skulle öppna målskyttet. Gabriel Landeskog gav Colorado ledningen med sitt 30:e mål för säsongen. Målet kom redan efter 42 sekunder och satte Avalanche i en bra position.

Mindre än två minuter senare svarade Elias Lindholm med ett mål i numerärt överläge.

Den blågula målproduktionen i den första perioden var inte slut där. Utan med mindre än två minuter kvar hittade André Burakovsky fram till 2-1 Colorado. Men återigen kom det ett rappt svar från Elias Lindholm. Med 30 sekunder kvar av perioden lyckades svensken kvittera matchen.

BAKOM AVGÖRANDET

Den andra perioden slutade 1-1 efter mål av först Erik Gudbranson och sedan Nathan MacKinnon.

Något mer mål blev det aldrig i den tredje perioden utan matchen togs till övertid.

Det tog 37 sekunder av övertidsperioden innan Elias Lindholm vann pucken i egen zon och satte Johnny Gaudreau i friläge. Amerikanen gjorde sitt tredje poäng i matchen efter att ha assisterat till Elias Lindholms två mål.

– Det var en bra match. Två bra lag och det kommer ner till övertiden och ett friläge. Det gick inte vår väg men vi kämpade hårt och spelade bra, förklarade Gabriel Landeskog för Mile High Sports efter förlusten.

Med assisten till Elias Lindholms 1-1 mål klev Johnny Gaudreau förbi Kenta Nilsson i Calgarys alla tiders poängliga. Av bara farten gick 28-åringen också förbi Gary Sutter och upp på en femteplats.

Colorado får slicka såren snabbt. För redan på söndag möts lagen igen. Då i Calgary.

TV: "Alcén och Grahm behöver ta en del obekväma beslut"