Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Sam Montembeault höll NHL-karriärens första nolla

I NHL-karriärens 37:e match från start kom den första nollan för Sam Montembeault. Montréal-målvakten stoppade 32 skott när Canadiens nollade Buffalo med 4–0.

Vinden har så smått börjat vända för Montréal Canadiens.

Efter tre raka förluster för nya tränaren Martin St. Louis har trenden nu vänt för fjolårets Stanley Cup-finalister. I natt förlängde “Habs” sin segersvit till fyra raka matcher efter att man hemmabesegrat Buffalo Sabres med 4–0.

Nick Suzuki stod för två av målen för Canadiens, men det var målvakten Sam Montembeault som stal strålkastarljuset i segermatchen. Med sina 32 räddningar lyckades den 25-årige burväktaren hålla sin första nolla i NHL-karriären.

– Det känns så kul att få hålla min första nolla här i Bell Centre, men jag måste prata med den som är tidsansvarig… Jag kollade på klockan hela tiden i den tredje perioden och det kändes som att perioden aldrig skulle ta slut. Jag är väldigt glad. Killarna gjorde ett grymt jobb, säger Montembeault till NHL.com.

Målvakten, som är född och uppvuxen i Québec, har fått kliva in mellan Montréals stolpa den här säsongen efter att lagets ordinarie målvakter Carey Price och Jake Allen just nu saknas på grund av skadebekymmer. 25-åringen anslöt till Canadiens inför den här säsongen efter att ha spenderat hela fjolårssäsongen i AHL med Syracuse Crunch.

Dessförinnan hade han spelat 25 NHL-matcher med Florida Panthers.

Montréal Canadiens – Buffalo Sabres 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)
Montréal: Nick Suzuki 2 (11), Cole Caufield (7), Jake Evans (7).
Buffalo: -

***

Tampa Bay-veteranen Corey Perry nådde en mäktig milstolpe i natt, då han med sitt matchvinnande 4–1-mål mot Edmonton Oilers prickade in karriärens 400:e mål i NHL.

Perry blev därmed den 103:e spelaren genom tiderna att nå milstolpen.

– Det är en stor personlig framgång, men jag måste ge kredd till spelarna som jag spelat med och spelar med här. Jag kunde inte drömma om att göra 400 mål i NHL när jag växte upp, säger Perry till NHL.com.

Lightning vann till slut matchen med 5–3.

Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 5–3 (2–1, 2–1, 1–1)
Tampa Bay: Pat Maroon (9), Steven Stamkos (24), Brayden Point (19), Corey Perry (14), Nikita Kutjerov (8).
Edmonton: Connor McDavid 2 (28), Zach Hyman (19).

***

Tyler Seguin ordnade extrapoängen för Dallas när Stars övertidsbesegrade Winnipeg Jets med 3–2. Gästande Winnipeg hade ledningen i matchen två gånger om, men Stars kom i kapp bägge gångerna och kunde sno åt sig extrapoängen genom den kandensiske stjärnans avgörande.

John Klingberg spelade över 24 minuter totalt i matchen för Dallas och noterades för tre skott på mål, medan landsmannen Jacob Peterson fick nöja sig med fem minuters istid i matchen för Stars.

Dallas Stars – Winnipeg Jets 3–2 e. sd (0–1, 1–0, 1–1, 1–0)
Dallas: Jamie Benn (13), Denis Gurianov (7), Tyler Seguin (17).
Winnipeg: Blake Wheeler (6), Mark Scheifele (18).