OS 2022

Danmarks succé – blir grupptvåa

Danmark har haft ett fint OS så här långt. Så fint att det faktiskt kan innebära att laget är direkt kvalificerat till en kvartsfinal. I den sista gruppspelsmatchen vann man mot Schweiz med 5–3.

OS-succén fortsätter för Danmarks herrar.

Under lördagen besegrade laget Schweiz med 5-3 och satte sig därmed i en position som kan innebära att laget är direktkvalificerat till en kvartsfinal.

I den första perioden var det Schweiz som var starkast och tog också ledningen. Det efter ett mål av Enzo Corvi.

Med ett underläge gick Danmark in i den andra perioden. Men det underläget skulle hastigt och lustigt förvandlas till en ledning.

TVÅ SNABBA MÅL

På 21 sekunder gjorde danskarna två mål och vände matchen. Det var Peter Regin som kvitterade i numerärt överläge innan Frederik Storm, lite turligt, gav Danmark ledningen.

Innan den andra perioden var över skulle också Mikkel Bødker sätta 3-1 och ge Danmark ett drömläge inför den tredje akten.

Ett drömläge som man skulle förvalta.

För i början av den tredje perioden utökade SHL-bekantingen Nicolai Meyer till 4-1.

Schweiz gjorde ett respektabelt försök att ta sig tillbaka in i matchen. Det kom också både en och två reduceringar av först Romain Loeffel och sedan Fabrice Herzog.

Frederik Storm punkterade sedan matchen med att sätta 5-3 i den sista matchminuten.

KAN LEDA TILL KVARTSFINAL

Det är de tre gruppvinnarna samt den bästa grupptvåan som tar sig vidare till en kvartsfinal. Resterande åtta lag får göra upp i en omgång av “play-in”.

Danmarks seger innebär att laget slutar på en andra plats i gruppen och har en chans att gå vidare som bästa grupptvåa. Laget ligger i nuläget på sex poäng och +1 i målskillnad.

De andra två grupperna avgörs under söndagen och då bestäms Danmarks öde.