Justin Abdelkader.
Foto: USAToday-Sports & Bildbyrån
OS 2022

Justin Abdelkader uttagen som reserv i den amerikanska OS-truppen

ANNONS

Han har över 700 NHL-matcher på sitt CV och var uttagen i det amerikanska World Cup-laget 2016. Nu är forwarden Justin Abdelkader uttagen som reserv till den amerikanska OS-truppen. 

Den 34-årige amerikanen Justin Abdelkader har över 700 NHL-matcher på meritlistan och har genom åren växt ut till en trotjänare i Detroit Red Wings. Nu kommer beskedet att forwarden har tagits ut som reserv till den amerikanska OS-truppen till Peking. 

Abdelkader skrev för drygt en vecka sedan på ett provspelsavtal med Detroits AHL-lag Grand Rapids Griffins. 

Ett avtal som nu hävs i samband med uttagningen. Han har sedan tidigare stor erfarenhet från spel med det amerikanska landslaget med tre VM-turneringar på sitt CV. Han fanns också med i World Cup-truppen 2016. 

Forwarden lämnade NHL och Detroit efter säsongen 2019/20 och tillbringade den förra säsongen i schweiziska Zug där han också var med och bärgade lagets mästartitel.  

Sverige meddelade under torsdagen att laget inte kommer att ta med sig några reserver till det stundande mästerskapet i Pekning. USA inleder mästerkapet den 10:e februari då Kina står för premiärmotståndet. 


TV: Så leverar du en perfekt tackling

 

Den här artikeln handlar om: