Kjell-Rune Milton.
Foto: Ronnie Rönnkvist & Arkiv
Nyhet

Kjell-Rune Milton får sin tröja hissad i Umeå

ANNONS

Winpos Arena har redan fyra Björklöven-tröjor i taket.
Nu hissar även grannlaget Teg en tröja i arenans tak.
Västerbottens-Kuriren avslöjar att Kjell-Rune Milton blir den första Teg-spelaren att få sin tröja hissad i arenan.

Sedan tidigare hänger tröjorna från Björklövens legendarer Alexander “Sasja” Beliavski, Patrik Sundström, Roger “Bullen” Hägglund och Tore Ökvist i taket i Winpos Arena.

Nu får de sällskap av en av grannklubben Tegs stora legendarer.

Den tidigare OS- och VM-backen Kjell-Rune Milton kommer att bli den första Teg-spelaren att få sin tröja i taket, avslöjar Västerbottens-Kuriren.

Det känns jätteroligt och jag tror att väldigt många Umeåbor uppfattar Kjell-Rune Milton som en Tegare och en Umeåbo som gjort mycket för hockeyn. Vi har gått igenom det här och det är framförallt att han är fostrad i Teg och har spelat i Teg och sedan blivit "stor grabb" (en utmärkelse när man gjort över 100 landskamper). Grunden till det lade han i Teg och han fick sitt genombrott i Teg och han är en del av grunden till det hockeyintresse som finns i Umeå i dag, säger Ari Leinonen som är ordförande i fritidsnämnden i Umeå kommun till tidningen.

“FRUKTANSVÄRT HEDRANDE”

Detta kommer en dryg månad efter att kommunen valt att nobba Tegs förslag att hissa Miltons tröja till taket. Detta på grund av att Milton inte uppnått Umeå kommuns kriterier för att hissa en tröja till taket.

Nu har kommunen alltså vänt i frågan.

– Jag hörde det häromdagen. Det här har varit på gång i många år, men det har väl varit lite diskussion om vilka kriterier som skulle uppfyllas. Det är fruktansvärt hedrande. Oavsett vilken karriär jag haft har Teg alltid funnits i mitt hjärta och min absolut roligaste säsong var när vi gick upp till allsvenskan som det hette då med spelare som man spelat med sedan junioråldern. Vi hade en fantastisk stämning i laget och det var tack vare den vi tog oss upp, säger Milton till Västerbottens-Kuriren.

Milton debuterade i Tre Kronor som Teg-spelare 1969 innan han säsongen därpå, som 22-åring, flyttade till MoDo. Under sin karriär hann Milton med att spela ett OS och fem VM för Tre Kronor. Han hann även med spel i Frölunda, Köln, IFK Bäcken, Mölndal, Lerum samt norska Djerv.


TV: "Tacksamt läge för Allvin att ta över Vancouver"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games