NHL

TV: Landeskog matchhjälte – avgjorde i sudden

ANNONS

Att åka till Colorado och vinna en match mot Avalanche är inte det lättaste. Mot Montreal Canadiens tog laget sin 15:de raka hemmaseger efter en 3–2 seger på övertid.
– Det är stort att vinna hemma igen, sa lagkaptenen Gabriel Landeskog till NHL.com efter matchen.

Ligans bästa lag heter just nu Colorado Avalanche. 

Laget kör över de flesta lag i ligan.

Men mot bottenlaget Montreal Canadiens gick det inte lika lätt som det brukar.

Det skulle krävas övertid för att plocka hem segern.

STORSPELANDE MÅLVAKT

Det var Colorado som började matchen bäst och tog också ledningen när Alex Newhook gjorde 1–0 i numerärt överläge i mitten av den första perioden.

Något som stod sig i 20 minuter innan Valerij Nitjusjkin gjorde 2–0, även det i numerärt överläge. Båda målen assisterades av Samuel Girard och Devon Toews

Här satte Colorado ett hårt tryck mot Montreal som hade en storspelande Cayden Primeau i målet. Målvakten räddade 43 skott och var en bidragande faktor till att det blev en poäng.

– Det hjälper när du kommer in i matchen tidigt när du får ett gäng skott mot dig. Och kredd till grabbarna. Jag vet att det är klyschigt, men de blockade skotten och satte sina kroppar i spel. Så, ja, de kunde ha haft ännu fler skott, men grabbarna hjälpte definitivt till, berättade målvakten för NHL.com.

KOM TILLBAKA

Efter de två målen skulle Montreal äta sig in i matchen och i slutskedet av den andra perioden gjorde Artturi Lehkonen 2–1. 

– Det här var väldigt likt matcherna vi har spelat på slutet, definitivt inte vårt bästa spel. Det finns många delar i vårt spel de senaste fyra matcherna som kan bli mycket bättre, jag lär mig hellre läxor när vi vinner. Jag tror att killarna fortfarande är öppna för att vi kan göra det bättre. Vi har en högre standard för vårt spel, förklarade Colorados huvudtränare Jared Bednar för NHL:s hemsida. 

I den tredje perioden jagade bortalaget sedan en kvittering. Den skulle också komma när Nick Suzuki hittade rätt i powerplay. Med drygt tio minuter kvar att spela blev det ett resultat som skulle hålla sig hela tredje perioden.

SVENSKEN KLEV FRAM

Väl i övertiden dröjde det inte länge innan den svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog klev fram och satte punkt för tillställningen.

Den 29-årige svensken snurrade lite i offensiv zon innan han blev serverad av Valeri Nichuskin och satte 3-2 i ett tomt mål.

– I kväll var det definitivt inte vackert, det var inte nära vårt bästa. Men det är en styrka att hitta ett sätt att vinna dessa matcher oavsett var man är i tabellen och var det andra laget är i tabellen. Det finns inga enkla matcher, förklarade Gabriel Landeskog.

Vinsten innebar att Colorado har vunnit 15 raka hemmamatcher. Tillsammans med Washington, som lyckades med bedriften 15 raka 2016/2017, så är det den näst längsta på 25 år. Detroit Red Wings lyckades med 23 hemmavinster för tio år sedan. Genom historien är det åtta lag som har lyckats med bedriften.

Vinsten var också lagets sjätte raka seger. Laget ligger nu på en tredje plats i ligan men har bäst poängsnitt av alla lag. För Gabriel Landeskog var målet det 15:de för säsongen och totalt har det blivit 38 (15+21) poäng på 31 matcher.

Montreal är fortfarande ligans jumbo men tog för första gången den här säsongen poäng i tre raka matcher.


TV: Luleåtränaren om guldutmanarna: "Fler än man pratar om"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL