Linus Lindström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Svaret på Wikegårds kritik: "Svårt för mig att stå upp när jag inte är beredd"

ANNONS

I matchen mellan Luleå och Skellefteå under gårdagen blev situationen, där Linus Lindström i sitt firande stötte samman med Luleås Oscar Engsund, en het snackis.
Efter situationen kritiserades Lindström i C More-studion och Niklas Wikegård menade på att han filmade.
–  Sen får han säga vad han tycker, men jag håller inte med honom, säger Lindström till Norran om kritiken från experten.

Gårdagsmatchen mellan rivalerna Skellefteå AIK och Luleå Hockey var fylld med känslor – och vissa gånger det kanske gick överstyr. Skellefteå hade just kvitterat matchen till 3-2 och spänningen steg inför avslutet.

I firandet av reduceringen flyttade Luleåbacken Oscar Engsund sig och skapade en sammanstötning mellan honom och en firande Linus Lindström, som föll i isen och såg ut att ha. ont efter kollisionen. 

Efter matchen berättade han för Norran om sin syn på kollisionen.

– Jag åker och jublar, så får jag en tackling. Jag är inte med på den och tappar andan, sa han då.

“EN REN FILMNING”

Niklas Wikegård kritiserade Lindström efter situationen och var tydlig med sin åsikt om att han överdrev situationen, till och med filmade.

– Det blir en liten knuff och så försvinner benen på honom (Lindström). Engsund ska ju såklart inte göra det där, han är ju sur som tusan efter målet, men att Linus Lindström får så där ont… Han får absolut inte så ont, han sitter i båset efteråt och är dessutom inne i powerplay några sekunder senare. Det är en ren filmning av Lindström. Tyvärr är det nog en utvisning. Lindström behöver inte ha slängt sig, domarna känner nog att de är tvungna att ta en utvisning, sa Wikegård i C More-studion.

“ÄR INTE BEREDD”

Lindström delar däremot inte Wikegårds syn på händelsen och berättade efter matchen vidare om händelsen.

– Svårt för mig att stå upp när jag inte är beredd. Sen får han säga vad han tycker, men jag håller inte med honom, säger han till Norran.

Engsund tilldömdes en tvåminutersutvisning för tilltaget, vilket i matchens prekära läge var farligt. Skellefteå kunde däremot inte reducera i det powerplayet och Luleå hittade i slutminuterna nätet i öppen kasse. Matchen slutade i en 4-2-seger till Luleås fördel.


TV: SHL-rekorden som kan slås


 

Den här artikeln handlar om: