John Klingberg uppges begära en trejd från Dallas.
Foto: USA TODAY Sports (Montage)
NHL

Uppgifter: John Klingberg begär trejd från Dallas Stars

ANNONS

Kontraktsförhandlingarna uppges ha strandat mellan John Klingberg och Dallas Stars. Nu rapporterar David Pagnotta på The Fourth Period att den svenske stjärnbacken begär att trejdas från Stars.

Enligt David Pagnotta på The Fourth Period ska John Klingbergs begäran att bli trejdad från Stars kommit i samband med att kontraktsförhandlingarna strandade tidigare under säsongen.

Det berättar han i en intervju med NHL Network.

Pagnotta skriver vidare att det inte är säkert att Stars general manager Jim Nill går med på Klingbergs trejdkrav och i stället låter honom gå som free agent till sommaren, men att en trejd i högsta grad kan bli aktuell om Stars faller bort från slutspelsracet innan deadlinen för övergångar den 21 mars.

Inför den här säsongen ska John Klingbergs läger och Dallas Stars ha inlett diskussioner kring ett nytt åttaårskontrakt för den svenske stjärnbacken, men parterna stod en bit från varandra när det kom till själva lönebiten.

SPELAT I DALLAS SEDAN 2014

Klingbergs läger ska ha sökt ett nytt kontrakt med en lönetaksträff någonstans mellan sju och åtta miljoner, något Dallas inte varit villiga att acceptera. I slutet av november uppgavs Carolina Hurricanes ha hört sig för kring den svenske backstjärnans status.

Klingberg har spelat i Dallas Stars sedan säsongen 2014/15 och är sedan säsongen 2017/18 assisterande lagkapten i Texas-laget. Den här säsongen har göteborgaren producerat 16 poäng (1+15) på 25 matcher, vilket gör honom till lagets näst poängstarkaste back och placerar honom på en sjätteplats i den interna poängligan.

29-åringen är just nu inne på sitt sista år på det sjuårskontrakt värt närmare 30 miljoner dollar som han skrev på i april 2015.


Uppgifter i natt: Klingberg vill lämna

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL