Per Åslund.

Färjestad tog hem mötet med Örebro Hockey i Behrn Arena

Färjestad tog till slut hem segern mot Örebro Hockey i matchen borta i Behrn Arena på torsdagen. Matchen i SHL slutade 2-3 (0-2, 1-1, 1-0).

Segern var Färjestads sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

I början av matchen var Färjestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Gustav Rydahl och Mikael Wikstrand. Örebro Hockey reducerade dock till 1-2 genom Oliver Eklind efter 6.32 i andra perioden.

Färjestad gjorde 1-3 genom Per Åslund efter 15.18. 9.46 in i tredje perioden nätade Örebro Hockeys Robin Kovacs på pass av Kristian Näkyvä och Juuso Puustinen och reducerade åt Örebro Hockey. Mer än så blev det dock inte för Örebro Hockey.

Per Åslund gjorde ett mål för Färjestad och totalt tre poäng samt tangerade klubbrekordet för flest spelade matcher i Färjestadströjan.

För Färjestad gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Örebro Hockey är på nionde plats.

Nästa motstånd för Örebro Hockey är Frölunda. Färjestad tar sig an Rögle borta. Båda matcherna spelas lördag 8 januari 15.15.

TV: Djurgårdens sportchef: “Vi behöver få in ytterligare en person”