Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Cale Makar matchvinnare – efter drömmål

Cale Makar har varit dominant för sitt Colorado Avalanche den här säsongen.
I natt avgjorde backstjärnan förlängningen mot Chicago Blackhawks med ett drömmål.
– Det var lite tur, om jag ska vara ärlig, säger Makar till NHL.com.

Efter att Chicago och Colorado stått för tre mål vardera under ordinarie tid, där André Burakovsky noterades för en assist på Avalanches 3–3-kvittering i den tredje perioden, gick mötet mellan divisionsrivalerna till förlängning.

Halvvägs in i förlängningsspelet kom matchavgörandet sedan Cale Makar visat prov på sin totala briljans. Makar fick tag i pucken vid den högra tekningscirkeln efter en överlämning från Nathan MacKinnon, skrinnade runt målet och letade en passning mot slottet innan han med en blixtsnabb vändning snurrade bort Kirby Dach, skrinnade sig fri och lyfte upp en backhand i nättaket bakom Marc-André Fleury.

– Dach gick ut hårt och jag försökte bara ta mig in mot mål. När de tog bort mina passningsvägar så försökte jag bara få in den vid första stolpen och jag lyckades precis få den över Fleury. Jag är glad att vi lyckades vinna.

Målet var Makars 14:e för säsongen, vilket innebär att han leder backarnas skytteliga i NHL.

Totalt har Avalancebacken gjort 28 poäng på 25 matcher.

– Makar kommer att vara en grym spelare under en lång tid framöver i den här ligan. Det är vad det är. Han gjorde det bra och det är ett mål som kommer sändas på NHL Network hela dagen i morgon, men jag tycker ändå att vi gjorde ett bra jobb mot deras bästa spelare, säger Blackhawks back Calvin de Haan.

Gabriel Landeskog noterades för en assist på Makars avgörande mål och står därmed noterad för 29 poäng (10+19) på 24 matcher i Avalanchetröjan den här säsongen.

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 3–4 (0–2, 1–0, 2–1, 0–1)
Chicago: Alex DeBrincat 2 (20), Jonathan Toews (4).
Colorado: Erik Johnson 2 (5), Alex Newhook (7), Cale Makar (14).

***

Patric Hörnqvist agerade segerorganisatör för sitt Florida Panthers i nattens möte med Calgary Flames, då den svenske veteranen noterades för två mål i 6–2-segern.

“Bengan” inledde matchens målskytte i den första perioden innan han satte spiken i kistan med sitt 5–2-mål i den tredje perioden. Även Lucas Carlsson sköt in sig i målprotokollet, då han noterades för Panthers 6–2-mål i matchen.

Hörnqvist har nu gjort sex mål den här säsongen, medan förre Brynäsbacken Carlsson har två mål på målkontot.

Gustav Forsling hade en assist för Panthers, medan Oliver Kylington och Mikael Backlund noterades för varsin passningspoäng för Flames. Jacob Markström vaktade Calgarys mål och räddade 39 av 45 skott.

Florida Panthers – Calgary Flames 6–2 (3–2, 1–0, 2–0)
Florida: Patric Hörnqvist 2 (6), Anthony Duclair (13), Joe Thornton (4), Ryan Lomberg (3), Lucas Carlsson (2).
Calgary: Johnny Gaudreau (14), Blake Coleman (5).

***

Gustav Nyquist blev målskytt och hade en assist för Columbus i nattens möte med Tampa Bay, men det hjälpte föga för Blue Jackets som fick se sig besegrade med hela 2–7. Adam Boqvist stod för en assist i matchen, Tampas svenske backstjärna Victor Hedman likaså.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 2–7 (0–3, 2–2, 0–2)
Columbus: Dean Kukan (1), Gustav Nyquist (7).
Tampa Bay: Ondrej Palat 2 (12), Corey Perry (9), Brayden Point (11), Pat Maroon (7), Pierre-Edouard Bellemare (4), Alex Killorn (10).

***

Gustav Lindström stod för sin första flerpoängsmatch för säsongen när han noterades för två assist i Detroits 6–2-seger mot San Jose. Svenskbacken fanns först med i förarbetet till Tyler Bertuzzis 1–0-mål i den första perioden innan han även hade ett finger med i spelet till Dylan Larkins 5–2-mål i den tredje perioden.

Även Lucas Raymond hade en assist på Larkins mål, vilket innebär att den svenske rookiestjärnan nu har producerat 29 poäng (10+19) på 34 matcher och alltjämt toppar poängligan för rookies i NHL.

Detroit Red Wings – San Jose Sharks 6–2 (1–0, 3–1, 2–1)
Detroit: Tyler Bertuzzi 2 (15), Pius Suter 2 (8), Dylan Larkin (16), Robby Fabbri (9).
San Jose: Jasper Weatherby (3), Aleksandr Barabanov (6).