Junior-VM 2022

Jimmy Hamrin: Spelarna att hålla koll på och så rankas lagen

JVM-febern ökar. Trupperna är uttagna, samlade och redo. Om lite mer än en vecka drar turneringen som vi alla längtat efter igång och nu har Jimmy Hamrin rankat lagen, spelarna att hålla koll på och uppstickarna.

  • “Stora möjligheter att bli turneringens bästa spelare”
  • “Den offensive ledaren”
  • “Kan höjas röster om att han ska gå som etta i sommar”
  • “Borde ha varit förstemålvakt redan i i fjol”

Julen förestår oss med allt vad det innebär. För oss hockeyfantaster innebär det också att junior-VM närmar sig. Den av oss inbitna kanske mest uppskattade landslagsturneringen av alla som vi med sällskap av kvarvarande julgran, pynt och aladdin ask sitter uppe och ser på nattetid uppföljd av en alarmfri morgon då många av oss är lediga från jobbet dagen efter. 

Som sig bör spelas turneringen i Kanada med ett favorittyngt Kanada-lag som fått alla fördelar vi kan komma på. Vi sticker dock gärna hål på påstådda blivande världsstjärnor om de inte gör mål varje match och vi blir snabbt superimponerade av den där fjärdekedjegnuggaren som gör två energisprakande mål i gruppspelet. På nyår skriker vi ut vår glädje över en heroisk straffseger runt midnatt som innebär att vi vann gruppen. Under januaris första vecka får vi dock konstatera att vi återigen är sämst när det gäller och att det måste bero på att vi inte har tabeller för sjuåringar. Vi gläds dock gärna med Finlands guld efter att de har tråkat ut Kanada i finalen. Eller hur det nu blir… 

Det vi kan konstatera är att det som vanligt finns fem lag som kan konkurrera om ett guld och sedan kanske ytterligare två lag som kan skrälla till sig en medaljmatch. Sverige har inget lysande facit på senare år och efter vårt senaste JVM på hemmaplan 2014 har vi bara nått final en enda gång. Sverige har varken bättre eller sämre lag än vanligt detta år. Det finns stjärnor som sticker ut och det finns också svagare lagdelar. Jag tänker att en medalj är en bra genomförd turnering sett till förutsättningarna.

Så här rankar jag lagen för den här säsongens turnering:

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL