Erik Karlsson.
Foto: USAToday-Sports
OS 2022

Karlsson tackar med största sannolikhet nej till OS: "Kan inte ta den risken"

ANNONS

Erik Karlsson har hittat formen under hösten och visat prov på den skicklighet vi känner honom för.
Nu meddelar han att om situationen fortsatt ser ut som just nu så kommer han att tacka nej till deltagande i OS i Peking.
– Jag har en familj. Jag kan inte ta den risken, säger han om risken med att sitta länge i karantän om han skulle testas positivt under spelen.

NHL-spelarnas deltagande i OS i Peking 2022 har under en tid varit uppe för diskussion. Ligan meddelade tidigt i höstas att spelarna kommer få åka, men att ett nytt beslut i frågan kan tas om Covid-19-situationen eskalerar.

Senast i lördags var Gary Bettman ute och kommenterade frågan om spelarnas deltagande.

Vi har lovat spelarna att de ska få spela OS och i slutändan kommer detta att vara spelarnas beslut, sa han om situationen till NHL.com.

KARLSSON TVEKSAM

Sedan dess har Covid-19-situationen urartat i NHL och de två senaste dagarna har mängder av spelare placerats i ligans Covid-19-protokoll. Calgary Flames meddelade under dagen att de har placerat sju spelare och tio ledare i protokollet.

Detta har medfört nya tveksamheter till NHL-splearnas deltagande och en som uttalade sig om detta idag var Erik Karlsson.

Till San José Sharks-reportern Sheng Peng berättar svenskbacken att om situationen ser ut som idag så kommer han med största sannolikhet inte åka till Peking för att spela i OS.

Anledningen till att han med största sannolikhet kan komma att tacka nej till OS-deltagande handlar om tiden han skulle behöva sitta i karantän om han testade positivt under OS. Det har nämligen rapporterats att tiden en spelare kommer behöva sitta i karantän om den testas positivt under spelen är tre till fyra veckor.

– Jag har en familj. Jag kan inte ta den risken. Det är säkert flera som känner på samma sätt, men jag har inte pratat med så många andra, säger han till reportern.

Under säsongen har Karlsson noterats för för 18 poäng på 23 spelade matcher och verkligen hittat formen. Det återstår nu att se hur det blir med NHL-svenskarnas deltagande, men sedan tidigare vet vi att Robin Lehner tackar nej på grund av hälsoskäl.


TV: Tre Perioder om Lehners OS-nobb – blir det NHL-spelare i OS?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games