Jason Spezza stängs av i sex matcher.
Foto: Icon Sportswire & TSN
NHL

Jason Spezza stängs av i sex matcher för knätackling

ANNONS

Jason Spezza träffade Neal Pionk i huvudet med sitt knä i samband med en tacklingssituation i det stökiga mötet mellan Winnipeg och Toronto häromnatten. Nu stängs veteranen av i sex matcher för sitt tilltag.

NHL Player Safety beskriver tacklingen som vårdslös och i ren hämnd.

Nu stängs Jason Spezza av i sex matcher för sin tackling på Neal Pionk i den stökiga matchen mellan Winnipeg Jets och Toronto Maple Leafs häromnatten.

Pionk hade desförinnan sänkt Toronto-backen Rasmus Sandin med en knätackling, varpå Spezza bara minuter senare satsade på att tackla Pionk, men träffade istället sitt vänstra knä i ansiktet på en hukande Pionk.

Toronto menade å sin sida att detta inte var ett fall av kneeing, men NHL Player Safety håller inte med då Spezzas knä tar direkt i ansiktet. NHL Player Safety menar också på att man har prejudicerande domar sedan tidigare där spelare dömts för kneeing för liknande förseelser.

Utöver den sex matcher långa avstängningen kommer tacklingen att kosta veteranen 22 500 dollar i lön. 

Fram till tacklingen på Pionk hade Spezza aldrig stängts av eller bötfällts för någon aktion på isen. Enligt TSN kommer Spezza och Maple Leafs att överklaga domen.

Pionk ådrog sig en hjärnskakning i samband med smällen och stängde i sin tur av i två matcher för den knätackling han delade ut på Rasmus Sandin.


TV: Heta känslor när Winnipeg vann mot Toronto

Den här artikeln handlar om: