Patrick Roy.
Foto: IMAGO
NHL

Patrick Roy öppen för rollen som GM i Montréal

ANNONS

Rollen som general manager i Montréal Canadiens är just nu ledig.
En roll som Patrick Roy kan tänka sig ta.
– Om jag får ett samtal kommer jag definitivt att lyssna, säger han.

Patrick Roy spelade under karriären tolv säsonger i Montréal Canadiens och har full koll på vad det innebär att tillhöra den klubben.

När lagets ägare Geoff Molson natten till måndag meddelade att Canadiens general manager Marc Bergevin skulle få lämna rollen i laget bollades Roy snabbt upp som en ersättare.

Roy har efter sin spelarkarriär varit aktiv som ägare och general manager för det kanadensiska juniorlaget Québec Remparts i QMJHL samt haft rollen som huvudtränare i Colorado Avalanche.

“NATURLIGTVIS INTRESSERAD”

När han under dagen blev tillfrågad om att potentiellt ta över ansvaret i klubben av radiokanalen TVA Sports så hade han ett enkelt svar.

– Om jag skulle jag vara intresserad? Naturligtvis. Men samtidigt är jag medveten om att det är en process och att det finns flera mycket bra kandidater som kommer att ställa upp. Men om jag får ett samtal kommer jag definitivt att lyssna, säger han.

I rollen som general manager för Montréal kommer arbetsfördelningen se lite annorlunda ut då laget redan har plockat in Jeff Gorton, som tidigare var general manager i New York Rangers. Gorton kommer inte ha rollen som general manager, men ska hjälpa den som får positionen i framtiden.


TV: Tre Perioder om Elias Petterssons svaga start

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL