Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Nylander bäst på isen – när Leafs tog ny seger

Toronto Maple Leafs bortabesegrade San Jose Sharks med 4–1 och tog lagets åttonde seger på de nio senaste matcherna. William Nylander stod för ett mål och en assist och utsågs till matchens första stjärna för sin prestation.

William Nylander gav Toronto en drömstart på matchen, då han redan efter 32 sekunders spel lyfte in 1–0 bakom James Reimer sedan han skrinnat sig till ett friläge.

Nylander fanns sedan med i förarbetet till John Tavares 4–1-mål i den andra perioden, ett mål som blev matchens sista. Tack vare sin insats i Leafs segermatch utsågs även Nylander till matchens första stjärna.

De dubbla poängen innebär att Nylander nu står noterad för 19 poäng (8+11) på 22 matcher den här säsongen. Med den noteringen ligger han på en andraplats i Torontos interna poängliga, en poäng efter just John Tavares.

Timothy Liljegren stod för sin andra poäng (0+2) för säsongen, då han fanns med i förarbetet till Auston Matthews 3–1-mål, medan Erik Karlsson hade en passningspoäng på San Josés enda mål i matchen.

För Toronto var segern lagets åttonde tvåpoängare på de nio senaste matcherna, vilket gör att laget ligger på en andraplats i Atlantic Division.

San Jose Sharks – Toronto Maple Leafs 1–4 (1–2, 0–2, 0–0)
San Jose: Nick Bonino (2).
Toronto: William Nylander (8), Wayne Simmonds (2), Auston Matthews (9), John Tavares (10).

***

Victor Olofsson stod för två passningspoäng när Buffalo Sabres lyckades få stopp på sin fyra matcher långa förlustsvit i natt. Detta sedan laget hemmabesegrat Montreal Canadiens med 4–1.

Först spelade Olofsson fram Tage Thompson till dennes 1–0-mål i den första perioden innan den svenske forwarden fanns med i förarbetet till samme Thompsons 4–1-mål i den tredje perioden.

Örnsköldsvikssonen står nu noterad för 13 poäng (5+8) på tolv matcher den här säsongen och har producerat fyra poäng på lika många matcher efter det över tre veckor långa skadeuppehållet han hade fram till förra helgen.

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)
Buffalo: Tage Thompson 2 (10), Cody Eakin (3), Kyle Okposo (6).
Montreal: Josh Anderson (5).

***

Rickard Rakell förlängde sin poängsvit till tre raka matcher när Anaheim Ducks lyckades nolla Ottawa Senators med 4–0. Detta sedan han stått för både ett mål och en assist i segermatchen.

Isac Lundeström sköt sitt fjärde mål för säsongen när han gav Ducks ledningen i den första perioden, medan Jakob Silfverberg noterades för en assistpoäng på Derek Grants 2–0-mål i mittperioden.

Anton Forsberg räddade 29 av 33 skott för Ottawa, som nu har tio förluster på sina elva senaste matcher.

Anaheim Ducks – Ottawa Senators 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
Anaheim: Isac Lundeström (4), Derek Grant (1), Troy Terry (13), Rickard Rakell (6).
Ottawa: -

***

Efter en tung inledning på säsongen har Gustav Nyquist fått igång produktionen i november. 32-åringen, som bara stod för en poäng på sina inledande åtta matcher, noterades i natt för ett mål och en assist när Columbus besegrade Vancouver med 4–2.

Poängen innebär att Nyquist nu producerat åtta poäng på de tio matcher han spelat med Blue Jackets i november.

Adam Boqvist sköt även han in sig i målprotokollet, då han tryckte in en lös puck framför Canucks-målet. Fullträffen var Boqvists andar för säsongen.

Columbus Blue Jackets – Vancouver Canucks 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Columbus: Gustav Nyquist (4), Adam Boqvist (2), Jack Roslovic (3), Max Domi (3).
Vancouver: Vasilij Podkolzin (4), Tyler Motte (1).