Tungt för Färjestad återigen.

Ny tung förlust för Färjestad – ligger under slutspelsstrecket

Färjestad kom till kvällens match med fem raka förluster och efter att ha sparkat general managern Peter Jakobsson.
Då fick FBK en mardrömsstart och låg under med 0-3 hemma mot Malmö efter den första perioden.
FBK förlorade sedan med 2-3 och ligger nu under slutspelsstrecket.

Färjestad och Malmö är två lag i desperat behov av poäng efter att ha halkat längre och längre ner i SHL-tabellen.

Under torsdagen möttes lagen i omstarten efter landslagsuppehållet och de båda hoppades då få till ett trendbrott.

FBK kom till matchen med fem raka förluster och efter att nyligen ha sparkat sin general manager Peter Jakobsson.

Då fick hemmalaget en mardrömsstart på matchen mot Malmö. Emil Sylvegård gav gästerna ledningen redan efter en och en halv minut efter ett läcker passningsspel av bortalaget. Bara drygt en minut senare kom också 0-2 då Magnus Pääjärvi skickade in sitt första mål sedan återkomsten till SHL.

Senare i perioden kunde Malmö också sätta 0-3 då Johan Olofsson spräckte sin nolla för den här säsongen.

Tungt för Färjestad som alltså får jobba i en rejäl uppförsbacke direkt i omstarten.

– Vi får ju inte den start vi vill när vi är i den sits som vi är. Jag tycker vi skapar många lägen för att göra mål men vi slarvar alldeles för mycket och de får för enkla mål, säger Marcus Nilsson till C More i periodpausen.

Direkt i inledningen av den andra perioden lyckades dock Färjestad få in en reducering genom Jacob de la Rose. Senare kunde även Daniel Viksten reducera till 2-3 på ett straffslag.

Färjestad pressade på i den tredje perioden men utan att lyckas få in pucken i nät och Malmö lyckades hålla undan och vinna med 2-3.

FBK har därmed sex raka förluster i SHL och i och med det nya nederlaget så glider nu den tippade guldkandidaten ner under slutspelsstrecket. De är därmed närmare negativt kval än en topp sex-plats just nu i tabellen (nio poäng upp till Oskarshamn, sju poäng ner till Djurgården)

Färjestad – Malmö 2–3 (0-3,2-0,0-0)

Färjestad: Jacob de la Rose, Daniel Viksten.
Malmö: Emil Sylvegård, Magnus Pääjärvi, Johan Olofsson.

TV: Rickard Wallin – ett perfekt val av Färjestad