Wings Arlanda förlorade mot Hanviken

Hanviken kvalklart efter seger mot Wings Arlanda

Efter en bra säsong i HockeyEttan östra är Hanviken nu klart för kval. Det efter seger, 4-3 (1-3, 2-0, 0-0, 1-0) efter förlängning, på bortaplan mot Wings Arlanda.

Christian Olsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.22 in i förlängningen.

Hanviken har nu fyra raka segrar. Wings Arlanda har sex förluster i rad.

Hanviken började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 03.15 slog Dennis Nordström till framspelad av Felix Liljegren.

Wings Arlanda kvitterade till 1-1 efter 11.10, genom Linus Wernerson Libäck.

Laget tog också ledningen efter 17.28, genom Jesper Andersson assisterad av Isak Salqvist.

Wings Arlanda ökade ledningen till 3-1 efter 18.32, genom Christian Blomqvist på pass av Sebastian Båvensjö och Pontus Andersson.

Efter 5.10 i andra perioden nätade Christian Olsson, framspelad av Nicklas Nousiainen och Dennis Santesson och reducerade åt Hanviken.

Edvin Hammarlund gjorde dessutom 3-3 efter 9.35 på pass av Dennis Nordström och Felix Liljegren.

Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 4.22 innan Hanviken också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Christian Olsson, på pass av Dennis Santesson.

Med två omgångar kvar är Wings Arlanda på sjunde plats i tabellen, medan Hanviken är på andra plats.

På söndag 21 november 16.00 spelar Wings Arlanda borta mot Segeltorp, och Hanviken hemma mot Huddinge IK.