Nyhet

Bekräftat: Regeringen går på FHM:s linje – vaccinationsbevis krävs

ANNONS

Unde regeringens pressträff på onsdagen bekräftades Ekots uppgifter: Folkhälsomyndigheten vill införa vaccinationsbevis för att bland annat få gå på SHL-hockey.
– Genom att införa vaccinationsbevis hoppas vi kunna föregå hårdare restriktioner, sa socialministern Lena Hallengren på regeringens pressträff.  

Efter att ha varit ett av länderna som inte har valt att införa vaccinationsbevis tvärvänder nu Folkhälsomyndigheten i Sverige.

Inför en pressträff med regeringen kom Ekot med uppgifter om att Folkhälsomyndigheten vill införa krav på vaccination för alla offentliga sammankomster som är inomhus och omfattar mer än 100 personer.

Något som regeringen sedan bekräftade.

– Om arrangören använder vaccinationsbevis behöver de inte begränsa sitt evenemang, slog kulturminister Amanda Lind fast under pressträffen och fortsatte:

– Det här innebär inte ett krav på vaccinationsbevis men arrangörer som inte använder det kommer att få anpassa sig efter restriktioner som folkhälsomyndigheten nu ska ta fram. 

I praktiken kommer det innebära att den svenska ishockeypubliken kommer behöva visa upp ett intyg på vaccination för att få komma in i arenorna och kolla på exempelvis SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. 

Om det skulle kunna vara möjligt att få komma in i arenorna med ett negativt covid-test är just nu osäkert. 

Det nya kravet på vaccinering kommer att träda i kraft den 1 december.


TV: “Rickard Wallin känns helt rätt”

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL