Rocky Wirtz och Stnaly Cup-pokalen.
Foto: IMAGO
NHL

Klart: Efter ägarens önskemål – Brad Aldrichs namn borttaget från pokalen

ANNONS

Chicago Blackhawks ägare Rocky Wirtz skrev i förra veckan ett brev till Hockey Hall of Fame och önskade då att Brad Aldrichs namn skulle tas bort från Stanley Cup-pokalen. Nu har han fått sin önskan beviljad och tidigare i veckan togs Aldrichs namn bort från pokalen.

Brad Aldrich är videocoachen som sexuellt trakasserade Kyle Beach säsongen då Chicago Blackhawks tog sig till Stanley Cup-final 2010 och vann.

I och med att Aldrich var en del av laget som vann 2010 finns även hans namn med inristat i pokalen, men inte länge till. Chicago Blackhawks ägare, Rocky Wirtz, skickade personligen ett brev till Hockey Hall of Fames ordförande Lanny McDonald och bad om att få Aldrichs namn borttaget.

“Aldrichs engagemang i laget under säsongen 2010 har kastat en mörk skugga över spelarnas extraordinära arbete det året. Namnen på några av hockeyns mest begåvade idrottare är inristade  på Stanley Cup-pokalen. Men det gör även namnet Brad Aldrich. Jag ber ödmjukt att Hockey Hall of Fame överväger att kancellera ut hans namn på Stanley Cup. Även om det inte går att ta tillbaka det han gjorde, verkar det djupt fel att ha hans namn på den mest prestigefyllda trofén inom sport."', skrev Wirtz i brevet.

Ungefär en vecka senare står det nu klart att Hockey Hall of Fame beviljar ansökan om att annullera Aldrichs namn på pokalen.

I samband med att namnen på Tampa Bay-spelarna, som vann pokalen i fjol, ristades in försvann ett namn på pokalen.


TV: Granqvist håller inte tillbaka när skandalen i chicago lyfts 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL