Jonathan Toews.
Foto: Jerome Miron/USAToday-Sports
NHL

Jonathan Toews kritiserades för sina kommentarer – nu uttalar han sig igen

ANNONS

Jonathan Toews har kritiserats för sina kommentarer om Kyle Beach-situationen. 
Nu går han ut och uttalar sig igen om sina tidigare kommentarer.
–  I slutet av dagen förstår jag att mina kommentarer om hela situationen drog bort uppmärksamheten från Kyle, säger han till The Athletic-reportern Mark Lazerus.

Kyle Beach utsattes 2010 för sexuella trakasserier av Chicagos tidigare videocoach, Brad Aldrich. Händelsen blev stort omdiskuterad under förra veckan då Beach valde att träda fram och berätta om det han har gått igenom.

Efter att ett extern företag undersökt vad det var som hade hänt 2010 kom det fram att flera toppar i Chicagos organisation hade varit en del av mörkläggningen av de sexuella trakasserierna. Bland andra har Stan Bowman, general manager i Chicago, tvingats lämna sin roll. Även Joel Quenneville, tidigare huvudtränare i Chicago, tvingades lämna sin nuvarande position som tränare i Florida Panthers.

Jonathan Toews var lagkapten i laget 2010 och är fortfarande lagkapten i laget. När han ombads kommentera situationen valde han att stötta sin tidigare general manager Stan Bowman och berätta att han är en bra person.

Kommentaren har kritiserats hårt under veckan och nu har Toews uttalat sig om kommentaren i efterhand.

– Ni vet hur jag känner för min relation som jag har haft med de här människorna. I slutet av dagen förstår jag att mina kommentarer om hela situationen drog bort uppmärksamheten från Kyle, hans situation och vad han har behövt genomgå, säger han till The Athletic-reportern Mark Lazerus.

Utöver detta väljer Toews även att kommentera situationen i sig en gång till.

– Jag kan inte ta tillbaka det som har hänt. Jag skulle vilja lära mig mer om hur Kyle känner, vad han vill och hur han ser på framtiden. Någon i min position kanske kan göra skillnad.


TV: Erik Granqvist håller inte tillbaka när Chicago-skandalen lyfts

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM