Malmö förlorade mot Skellefteå

Storseger för Skellefteå borta mot Malmö

Skellefteå tog en enkel seger mot Malmö borta i Malmö Arena i SHL. Laget dominerade matchen, som slutade 6-1 (3-1, 1-0, 2-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som slutade 2-3 i Malmös favör.

Segern var Skellefteås sjunde på de senaste nio matcherna.

Skellefteå dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.10 genom Jonathan Johnsson innan Malmö kvitterade.

Innan perioden var över hade Skellefteå tagit ledningen med 1-3. Efter 3.21 i andra perioden slog Jayce Hawryluk till, framspelad av Jonathan Pudas och Joakim Lindström och ökade ledningen för Skellefteå. Skellefteå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Elias Stenman och Jonathan Pudas.

Snackisen var att Jonathan Pudas gjorde ett mål för Skellefteå och spelade fram till två mål och Tom Kühnhackl stod för tre poäng, varav ett mål.

I tabellen innebär det här att Skellefteå nu ligger på andra plats. Malmö är på nionde plats.

I nästa match, torsdag 28 oktober 19.00, har Malmö Växjö borta i Vida Arena, medan Skellefteå spelar borta mot Rögle.