Vita Hästen förlorade mot Almtuna

Seger för Almtuna borta mot Vita Hästen

Det blev uddamålsseger för bortalaget Almtuna i matchen mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen. Laget vann onsdagens match i Hockeyallsvenskan med 5-4 (3-1, 1-2, 1-1). Segermålet för Almtuna stod Tobias Liljendahl för med bara nio sekunder kvar av tredje perioden.

Det var andra raka för Almtuna, efter 4-2-segern mot Troja/Ljungby i premiären.

Almtuna stod för tre raka mål i början av första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 5.15.

Vita Hästen reducerade dock till 1-3 genom Hampus Olsson efter 11.19. Vita Hästen gjorde 2-3 genom Marcus Eriksson efter 9.01 i andra perioden.

Almtuna tog ledningen med 2-4 genom Jacob Svensson efter 14.03 och tog ett rejält grepp om matchen.

Vita Hästen gjorde 3-4 genom Colby Sissons efter 14.52. 8.21 in i tredje perioden slog Vita Hästens Elliot Lorraine till framspelad av Erik Borg och kvitterade för Vita Hästen.

Almtuna tog ledningen med nio sekunder kvar att spela genom Tobias Liljendahl assisterad av Johan Eriksson och Jesper Norbäck. Det fastställde slutresultatet till 4-5.

I nästa match, fredag 1 oktober 19.00, har Vita Hästen VIK Hockey borta i ABB Arena, medan Almtuna spelar hemma mot Tingsryd.