Travis Zajac.
Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire
NHL

Travis Zajac avslutar hockeykarriären

ANNONS
Travis Zajac har spelat 1 037 NHL-matcher, varav 1 024 har varit i New Jersey Devils. 
Men nu blir det inga fler. 
Den 36-årige centern meddelar nu att han avslutar ishockeykarriären. 

2004 draftades Travis Zajac av New Jersey Devils i förstarundan. 

Därefter spelade centern över 1 000 matcher bara för Devils och han fick även vara med om att spela en Stanley Cup-final med klubben. 

Zajac, som är storebror till Timrås stjärnback Nolan Zajac, trejdades dock till New York Islanders i våras för att jaga Stanley Cup-titeln. 

Nu skriver dock 36-åringen ett endagskontrakt med New Jersey för att få avsluta karriären i klubben som han spenderade nästan hela sin NHL-karriär i.

– Jag draftades 2004 och spelade min första match 2006. När vi nu står här i slutet av 2021 så är jag tacksam för att kunna skriva på och avsluta min karriär som en "Devil". Född i Winnipeg – gjord för New Jersey, säger Zajac i ett uttalande på klubbens hemsida.

Samtidigt meddelar Devils att Travis Zajac kommer att fortsätta i klubben som spelarutvecklare samt rådgivare. 

– Alla i NHL uppskattar Travis spelstil och engagemang för New Jersey Devils. Jag ser fram emot att ha Travis kvar inom vår organisation på hans villkor där han kommer påverka och utbilda framtida spelare på samma sätt som han spelade. Vi ser fram emot att veta att Zajac-familjen kommer fortsätta vara runt Prudential Center i flera år framöver, säger Devils general manager Tom Fitzgerald


TV: Chára tillbaka i New York Islanders – 20 år senare

Den här artikeln handlar om: